SANDERS SE ODLUČIO ZA SVOG RIVALA: Planiram da glasam za Hilari u novembru

Glavni cilj je da se spreči da Donald Tramp postane predsednik SAD, istakao je Sanders

  • 0

Pretendent za nominaciju Demokratske stranke za predsednika SAD Berni Sanders izjavio je danas da će na predsedničkim izborima u novembru glasati za svoju rivalku i favorita za nominaciju demokrata Hilari Klinton.

DONALD TRAMP: Hilari je prvoklasan lažov!

Sanders je jutros gostujući na američkoj televiziji MSNBC, na pitanje da li će u novembru glasati za Klintonovu, odgovorio "Da", preneo je Rojters.

Senator iz Vermonta, koji još nije zvanično odustao od trke za nominaciju, istakao je da je glavni cilj da se spreči da Donald Tramp postane predsednik SAD.

Sanders je, međutim, takođe odbacio ideju da bi trebalo da se povuče iz trke za nominaciju Demokratske stranke, iako je Klintonova već osvojila dovoljan broj delegata za zvaničnu nominaciju.

On je takođe istakao da to što nije odustao od trke i zvanično podržao nominaciju svoje rivalke ne uzrokuje razjedinjenost u Demokratskoj stranci.

- Vi kažete da je to razjedinjenost. Ja kažem da se radi o uključivanju Amerikanaca u politički proces - istakao je Sanders.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA