≫ 

VOZAČ SLOVAČKOG AUTOBUSA SMRTI već imao jedan udes na putu ka Grčkoj? (FOTO)

Međutim, Petr Čermak, jedan od putnika rekao je za slovačke medije da je vetrobransko staklo već bilo naprslo zbog udesa koji su imali na putu za Grčku. On je objasnio da se autobus sudario sa jelenom, te da je desna strana vozila bila oštećena, uključujući i šoferšajbnu. On je naglasio da vozač nije pozivao policiju, već da su nastavili put

  • 0

Vozač slovačkog autobusa koji se u utorak prevrnuo kod Aleksinca kada je poginulo pet a povredjeno 23 turista Elemir S. (57) na saslušanju pred istražnim organima odbacio je odgovornost za stravičnu saobraćajnu nezgodu.

FILMSKA SCENA: Policija kod Valjevca pronašla 10 grama heroina spakovanog u 43 kesice

- Nisam spavao, pukla mi je šoferšajbna zbog čega ništa nisam video pa sam skrenuo s puta u nameri da se zaustavim – kazao je Elemir S. na saslušanju pred organima gonjenja.

Kako saznajemo, on je istakao da je bio potpuno odmoran jer je volan preuzeo od kolege kod Preševa i trebalo je da vozi do Beograda.

- Platio sam putarinu na naplatnoj rampi „NiŠ“ i krenuo ka Beogradu. Ne znam šta se desilo, da li je u šoferšajbnu udario kamenčić ili nešto drugo, i ona se potpuno rasprskala – kazao je vozač koji je takodje tvrdio da je autobus bio potpuno tehnički ispravan.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

DARKO ŠARIĆ PONOVO U SUDNICI: Ukinuta presuda za šverc kokaina

Međutim, Petr Čermak, jedan od putnika rekao je za slovačke medije da je vetrobransko staklo već bilo naprslo zbog udesa koji su imali na putu za Grčku. On je objasnio da se autobus sudario sa jelenom, te da je desna strana vozila bila oštećena, uključujući i šoferšajbnu. On je naglasio da vozač nije pozivao policiju, već da su nastavili put.

Uprava agencije „Eolus“ odbacila je ove navode ističući da oštećeni autobus ne bi mogao da predje granicu, jer bi policija postavila pitanje da li je vozač pobegao sa mesta nesreće.

- Elemiru S. odredjen je pritvor do 30 dana jer je strani državljanin zbog čega bi mogao napustiti zemlju, te zbog mogućeg uticaja na svedoke. Njegov branilac, niški advokat Zoran Mitić kazao je da će se žaliti na odluku o pritvoru.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA