POŽAR U POZNATOM TURSKOM LETOVALIŠTU: Vatra se brzo širi, turisti evakuisani (VIDEO)

Požar, koji je izbio u blizini letovališta Adrasan, širi se prema Olimposu, drugom letovalištu, potpomognut jakim vetrovima

  • 1

Meštani i turisti u letovalištima na Sredozemnom moru u provinciji Antalija evakuisani su usled šumskog požara, javlja Turska državna agencija.

Agencija Anadolija javila je da se požar, koji je izbio u blizini letovališta Adrasan, širi prema Olimposu, drugom letovalištu, potpomognut jakim vetrovima.

Hoteli, apartmani za izdavanje, vile i druge turističke smeštajne jedinice u Olimposu su evakuisane kao mera predostrožnosti.

- Vatra se širi veoma brzo. Ne možemo da predvidimo smer širenja zbog vetra. To je razlog zbog kojeg smo odlučili da evakuišemo Olimpos - rekao je novinarima načelnik Kumluka Plat Kara, prenosi list Hurijet.

 

 

Uzrok požara se utvrđuje. U gašenju požara učestvuje 10 helikoptera i aviona. Aleksandar Seničić, direktor Jute, kaže za "Blic" da je skoro pa siguran da naše turističke agencije nemaju u ponudi ova letovališta.

- Taj deo obale namenjen je isključivo za turske državljane. Ako ima naših to je samo ako su otišli na put individualno - objašnjava Seničić.

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obilic

    27. jun 2016 | 00:24

    Pozari su vecinom na bliskom istoku ali se sire na jug Ili se zapali halkidiki a odgovoran niki hteli su turisti toplo ali termoregulator je crko. Ima vode u moru pa neka gase mi smo isto imali pozare ali nismo imali more. Ne radujem se daleko bilo ali u siriji je gorelo vise a turci dodavali vatru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA