Na "Šunka Festu" oko 1.000 najkvalitetnijih šunki

"Šunka Fest" će okupiti najznačajnije proizvođače delikatesnih proizvoda od mesa, kao i proizvođače vina i sireva iz Srbije, Austrije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Mađarske, Slovenije...

  • 0

Na drugom Međunarodnom festivalu šunke i pršute "Šunka Festu", na Novosadskom sajmu od 7. do 10. juna, biće izloženo oko 1.000 šunki vrhunskog kvaliteta i drugih prehrambenih proizvoda, najavili su danas organizatori te manifestacije.

"Šunka Fest" će okupiti najznačajnije proizvođače delikatesnih proizvoda od mesa, kao i proizvođače sireva i vina iz Srbije, Austrije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Mađarske, Slovenije, pružajući potpuni gastronomski užitak posetiocima uz obilje degustacija.

Među izlagačima biće: "Karneks" iz Vrbasa, sremskomitrovački "Mesoprodukt", mesna industrija "Kosanović" iz Martinaca, zemunski "Trivuk", beogradski "Aćim", "Zasavica" iz Zasavice, "Trivanović" iz Šida, "Kras" iz Sežana, "Promes" iz Makedonije, a biće predstavljene i šunke iz Italije, Mađarske i Crne Gore.

Festival će obilovati i dobrim vinima koja će promovisati najpozantije vinarije među kojima su: "Plantaže" iz Podgorice, "Aleks Bermet" iz Sremskih Karlovaca, "Mačkov podrum" iz Iriga i "Tikveš" iz Makedonije.

Na "Šunka festu" biće prisutni i predsatvnici turističkih organizacija gradova i opština: "Salaš 137", "Majur", "Vinski salaš", "Čuvardić", kao i proizvođači mineralnih đubriva, semena, sredstava za zaštitu bilja, poljoprivredne mehanizacije, stočne hrane, hotelsko-ugostiteljske opreme, mašina i alata za klaničnu industriju itd.

Festival će biti propraćen i mnogobrojnim kulturno-umetničkim dešavanjima, pa će tako već prve večeri u Kongresnom centru Novosadskog sajma biti otvorena izložba slika Milana Konjovića "Šunke i salaši", povodom 100 godina od prve slike tog istaknutog umetnika.

Drugog festivalskog dana nastupiće "30 staparskih harmonikaša" pod rukovodstvom Miće Jankovića, a večernji koncert će održati grupa "Garavi sokak".

Izbor za mis "Šunka Festa" biće održan 9. juna, a poslednjeg dana te manifestacije grupa "Apsolutno romantično" održaće promociju novog albuma.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA