DŽON KERI: Uloga Britanije u svetu se samo promenila, nije manja

Keri je posle sastanka sa britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom rekao i da će mu biti "žao što Britanija neće biti prisutna tokom pregovora SAD i EU"

  • 7

Državni sekretar SAD Džon Keri kaže da se globalna uloga Velike Britanije pre promenila, nego je umanjena posle odluke britanskih glasača da napuste Evropsku uniju.

Rojters prenosi da je Keri danas u Londonu, posle sastanka sa britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom, rekao i da će mu biti "žao što Britanija neće biti prisutna tokom pregovora SAD i EU".

SNAŽNE EKSPLOZIJE U DIPLOMATSKOJ ZONI: Incident posle posete američkog državnog sekretara Džona Kerija

- Da li se slažem sa tim da je uloga Britanije na neki način umanjena. Ne. Mislim da je promenjena... Meni će lično biti žao što Britanije neće biti za stolom kada budemo vodili dijalog s EU - rekao je Keri i dodao da nema sumnje da će Britanija biti "kritički uključena po svim mogućim pitanjima".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    27. jun 2016 | 23:23

    Daće Bog da kako ste postali bogati pljačkom i krstaškim ratovima kao i potčinjavanjem drugih naroda tako i dobijete po nosu i da vas ti isti koje ste ojadili opljačkaju, popale, dignu dinamitom i da izvade čep i da potone te kao što ste vi potapali druge!

  • Severac

    27. jun 2016 | 21:33

    Dace bog da i vas i njih opici jedan cunami

  • Bibi

    27. jun 2016 | 22:08

    Koliko puta moraju da potvrde da pr.e u istu tikvu, i da im je GB evropska ekspozitura?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA