≫ 

U Gračanici počela VIDOVDANSKA LITURGIJA!

Liturgiju služi episkop raško-prizrenski Teodisije sa sveštenstvom i monasima

  • 0

Sveta arhijerejska liturgija povodom obeležavanja Vidovdana počela je danas oko 9 sati u porti manastira Gračanica na Kosovu i Metohiji

Pored nekoliko stotina vernika sa Kosova, iz centralne Srbije i iz Crne Gore, liturgiji prisustvuju i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, lokalne samouprave, princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom, zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović i gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić.

U ČAST SRPSKOM KNEZU LAZARU: U Kosovskoj Mitrovici održano tradicionalno "Vidovdansko slavopojanje" (FOTO)

Pre liturgije centrom Gračanice prošli su mladići obučeni u odeću srpskih srednjovekovnih vitezova.

Na putu od Prištine do Gračanice primetne su brojne policijske snage, a još veći broj policajaca rasporedjen je na ulasku u to mesto i u samoj centralnoj ulici.

Blizu manastira policija je obustavila saobraćaj i preusmerava vozila koja idu regionalnim putem Priština-Gnjilane na sporedne ulice.

Nakon liturgije vladika Teodisije služiće pomen kosovskim junacima izginulim u bici protiv Turaka na Vidovdan 1389. godine na Gazimestanu, pored Prištine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA