≫ 

OLUJA NOSILA KROVOVE I OBARALA STABLA: Nezapamćeno nevreme prestravilo Srbiju! (VIDEO)

- Puklo je toliko jako da ne mogu da vam opišem. Leteo je limeni krov. Bilo je strašno. Ne znam da li ima neke štete. Stanari su sopstvenim sredstvima prošle godine platili rekonstrukciju krova - kaže jedna od stanarki

  • 1

Jak vetar koji je duvao sinoć u Nišu nije prošao bez posledica. Jedno drvo u niškom parku Čair nije izdržalo nalete vetra i palo je na travu. Srećom, ozbiljnijih posledica nije bilo.

NOVOBEOGRADSKO NEBO NEKOLIKO SEKUNDI PRE OLUJE: Borba svetslosti i mrklog mraka! (VIDEO)

Reč je o jednom od starijih stabala koje je pokleklo pred olujom i koje se prelomilo, prenose Južne Vesti.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

OLUJA U SREMSKOJ MITROVICI: Nezapamćeno jak vetar savija drveće do zemlje! (VIDEO)

Velika krošnja pala je na travnatu površinu, a prolaznika na svu sreću nije bilo.

Jaka oluja koji je sinoć zahvatila područje grada Pirota na sreću nije nanela velike štete. Ipak, jak vetar i kiša uzrok su problema na pojedinim stambenim objektima u ulicama u centru grada.

Olujni vetar odneo je deo limenog krova sa jedne od zgrada u užem centru u Ulici Vuka Pantelića. Delovi krova pali su na kolovoz. Povređenih na svu sreću nije bilo. Došlo je i do prekida u isporuci električne energije u ovom delu grada.

Foto: Čitalac Telegrafa Foto: Čitalac Telegrafa

- Bilo je strašno. Pleh sa krova je pao na ulicu a struja nije bila isključena. Ulicom su u to vreme prolazila vozila, ali i pešaci. Bio sam na kapiji. Lim je leteo sa zgrade i sva je sreća da niko nije povređen. Ostali smo bez struje, ekipe otklanjaju kvar i nadamo se da ćemo u toku dana dobiti struju - kaže Dimitrije Manić koji živi u susednoj kući.

Stanarka Gordana Jakovljević kaže da je bila na terasi kad je odjednom čula veliki prasak.

- Puklo je toliko jako da ne mogu da vam opišem. Leteo je limeni krov. Bilo je strašno. Ne znam da li ima neke štete. Stanari su sopstvenim sredstvima prošle godine platili rekonstrukciju krova - kaže Jakovljevićeva.

Ekipe su odmah počele sanaciju štete. Nevreme je obaralo i stabla u gradu.

- Jak olujni vetar je iščupao stablo koje je palo na naš parking i pričinilo manju štetu - kaže direktor “Vodovoda i kanalizacija” Zoran Nikolić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ekipe Štaba za vanredne situacije grada Pirota obišle su danas nekoliko sela u okolini Pirota. Gradski većnik Sreten Savov kaže da prema informacijama sa terena nije pričinjena veća šteta, prenosi Blic.

- U toku dana ćemo obići sela Crnoklište, Staničenje i Petrovac i ostala sela gde je prema nekim informacijama bilo pojedinačnih prijava građana - kaže Savov.

Veliki kvar na vodovodnoj mreži otežava saobraćaj u ulici Vojvode Mišića. Iz Vodovoda i kanalizacije kažu da će kvar biti otklonjen u najbržem mogućem roku.

- Zbog ovog kvara bez vode su ostali potrošači u ovoj ulici od mosta Gazela do parka Kale kao i potrošači u Slavonskoj i Ulici Nikole Tesle. Vodovod je postavi cisternu sa vodom za piće kod mosta Gazela - rekao je Nikolić, dodajući da će nastojati da kvar otklone u toku dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • caca

    28. jun 2016 | 19:27

    U Nisu ima toliko neposecenog drveca da je to strasno niko ne odrzava!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA