≫ 

EPS od prodaje dva audija KUPUJE "TERENCE" za radnike!

Nije bilo pošteno da neko vozi skupocene audije dok radnici na terenu nemaju s čim da obavljaju svoj posao

  • 3

Na predlog Milorada Grčića, vršioca dužnosti direktora „Elektroprivrede Srbije“, Nadzorni odbor JP EPS, odobrio je prodaju dva luksuzna službena vozila tipa „audi A6“.

EPS Snabdevanje pripojeno Elektroprivredi Srbije

Dva nova audija nisu bila u skladu sa preporučenim merama za racionalizaciju voznog parka, kao ni po tipu, klasi, kubikaži, svrsi korišćenja i troškovima održavanja.

- EPS poštuje mere Vlade Srbije o smanjenju troškova i racionalnoj upotrebi službenih vozila. Novac od prodaje dva audija iskoristićemo za kupovinu terenskih

vozila za radnike EPS-a koji i po nevremenu, vrućinama i mrazu na kopovima, u elektranama i distribucijama u teškim uslovima rade da bi sva domaćinstva i privreda

Foto: Promo Foto: Promo

u Srbiji imali električnu energiju – rekao je Grčić. - Nije bilo pošteno da neko vozi skupocene audije dok radnici na terenu nemaju s čim da obavljaju svoj posao. Uvođenje ovih pravila i procedura je jedini način da se spreče krađe po voznim parkovima i da se javašluku stane na put.

Prema predlogu Grčića, na redu je standardizacija i unifikacija službenih putničkih automobila na nivou celog EPS-a, a uvedeno je i ograničenje u kubikaži automobila.

EPS je već započeo racionalizaciju voznog parka i prošle sedmice objavljena je prodaja prvih 99 automobila. Sredstva od prodaje vozila i racionalizacije korišćenja vozila biće upotrebljena za nabavku terenskih vozila.

U narednih godinu dana planirano je da EPS proda 1.000 automobila i time uštedi oko 300 miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čačanin

    29. jun 2016 | 09:06

    Ovi u EdČačak ništa ne rade.Samo primaju platu.Pre neki dan zbog njihovog javašluka izgorela trafostanica u Guči.Šteta četiri miliona..Nikom ništa.Ćeraj dalje.

  • Milenkovic

    28. jun 2016 | 17:53

    Bolje da prodaje i ove kablove sto se vide na svim banderama kao gnezdo od rode, ovako nesto nema u celom svetu fale samo creva za vodovod po banderama.

  • Putin R.S

    28. jun 2016 | 16:37

    Bravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA