HRVATSKA zbog Bregzita HITNO UVODI EVRO?!

Cilj Žana Kolda Junkera je da što brže da poveže i ostale članice Evropske unije zajedničkom valutom, ne bi li EU postala monetarna unija u celini

  • 7

Osam zemalja članica Evropske unije koje još ne koriste evro kao službeno sredstvo plaćanja možda će morati hitno da uvedu zajedničku evropsku valutu, nakon što je Velika Britanija napustila EU.

Pokrenuo je Bregzit, a onda je priznao da je PREVARIO 17 MILIONA LJUDI (VIDEO)

Navodno bi Žan Kold Junker mogao da nametne ultimatum Hrvatskoj, Danskoj, Bugarskoj, Švedskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Rumuniji. On nakon Bregzita želi što brže da poveže i ostale članice Evropske unije zajedničkom valutom, ne bi li EU postala monetarna unija u celini.

Takođe, nemački Frankfurter Allgemeine Zeitung navodi da će se nakon Bregzita ubrzati planovi za dovršenje monetarne unije.

Uprkos prozivkama, Junker nastavlja s pritiskom što je u skladu s planom hitnog uvođenja evra u zemljama koje ga još ne koriste.

Nakon što su se Britanci izjasnili za izlazak iz Evropske unije, dosadašnji evropski poverenik za finansije, Britanac Lord Hil podneo je ostavku, a na njegovo je mesto došao Valdis Dombrovskis koji je već ranije iskazivao svoj čvrsti stav o uvođenju evra u sve zemlje članice.

Da podsetimo, nakon što je preuzeo fotelju premijera, Tihomir Orešković koji se u Berlinu susreo s Angelom Merkel najavio je da Hrvatska što pre želi da ispuni kriterijume iz Mastrihta.

(Telegraf.rs/ Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto

    30. jun 2016 | 11:53

    Hrvatska vlada je rekla da će ga uvesti za 4-5g a ovo je super ako ništa drugo bar rata za evro neće rasti ako kuna pada.

  • Ma

    30. jun 2016 | 11:52

    Imaju više sreće nego pameti!?

  • Kate

    30. jun 2016 | 16:12

    Kada je Italija 91 ili 92 uvela Euro, došlo je do masovne selidbe Italijana u UK i USA. To čeka i Hrvate i ostalu družinu...Živi bili i videli!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA