PUTIN UPOZORAVA: Bregzit će imati dugotrajne dramatične posledice i traumatičan efekat! (VIDEO)

- Traumatičan efekat referendumskih rezultata će osećati još dugo. Da vidimo kako će tamo principi demokratije biti primenjeni u praksi - rekao je ruski predsednik

  • 5

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će Bregzit imati dugotrajne dramatične posledice.

PUTIN SE KONAČNO OGLASIO O BREGZITU: Niko neće da hrani slabe ekonomije

- Nameravamo da pomno pratimo razgovore između Londona i Brisela i kakve će biti posledice Bregzita na Evropu i na nas. Traumatičan efekat referendumskih rezultata će osećati još dugo. Da vidimo kako će tamo principi demokratije biti primenjeni u praksi - smatra Putin, prenosi Tas s.

Kako je ocenio, rezultati referenduma su potresli tržišta.

- Ipak, mislim da će se sve srediti u nekom srednjem roku - kaže Putin.

Izlazak iz EU je odluka britanskih državljana i mi se ni na jedna način nismo i ne mešamo se u taj proces, naglasio je ruski predsednik.

Osvrćući se na to da će krajem godine SAD dobiti novog predsednika, Putin je rekao da je Rusija spremna da sarađuje sa bilo kojim budućim predsednikom ali isključivo na ravnopravnoj osnovi.

U razgovoru sa ambasadorima i stalnim predstavnicima Rusije, Putin je rekao i da se Rusija iskreno zalaže za rešenje krize u Ukrajini što je pre moguće i da smatra da je odlaganje neprihvatljivo.

On takođe smatra da će se o rezultatu borbe protiv Islamske države odlučivati u Siriji. Prema njegovim rečima, terorizam je postao glavni izazov za međunarodnu bezbednost.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija mikulic

    30. jun 2016 | 16:55

    Putin je gospod bog

  • miroljub

    30. jun 2016 | 17:31

    rusi rusi pomogli englezima da daju autogol ponudili im njihovo oruzje demokratiju a ovi mislili da njihovo oruzje ne deluje na njih a sada se vidi velika i mocna ruska politika krim bregzit sirija turska to mogu samo velike sile.jos nemogu da se nose sa amerikom na tim poljima ali nisu vise u zapecku zbivanja vec uzimaju ono sto zele blokiraju one koje zele i sprovode svoje interese.velike igre se igraju ulozi veliki igraci stari poznati ali ko blefira a ko ima jake karte ostaje da se vidi

  • Sloboda za Ukrajinu

    30. jun 2016 | 23:50

    Kriza u Ukrajini se moze resiti brzo.Savet Putinu: Vrati rusku vojsku u Rusiju i sve je reseno. Ukidaju ti sankcije,Turci vise nece da te biju,Rublja raste,a ti se pocnes baviti uredjenjem Rusije iznutra i pravis modernu zemlju slobodnih ljudi,svet te tapse po ramenu,pomaze ti i svima dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA