≫ 

VRAĆAJU SA GRANICE ZBOG DEČJIH PASOŠA: Ako idete na letovanje ovo nikako nemojte da zaboravite!

- Mnogi roditelji su pošli na put, ali su vraćeni sa granice jer nisu imali validan dokument za dete - rekla je službenica iz policijske uprave

  • 4

Poslednjih dana mnoge porodice suočene su sa vraćanjem sa granice zbog isteka dečjih putnih isprava. Problem je zapravo u tome što se dečje putne isprave izdaju na mnogo kraći vremenski period, a to roditelji zaborave, pa se tek na granici hvataju za glavu.

PASOŠI NA CRNO: Evo koje su cene 14 najtraženijih. Šta mislite ima li našeg među njima?

Baš to se desilo i Milici Marković (42) iz Beograda, koja je morala da odloži svoje letovanje.

- Dete mi ima četiri godine i pasoš mu je istekao. Prosto smo zaboravili to da proverimo i vraćeni smo sa granice, a krenuli smo u Grčku na more. Očajna sam, morali smo da odložimo letovanje i podnesemo zahtev za novu putnu ispravu, pa tek onda možemo na put -  ispričala je ova Beograđanka za "Informer".

U pollicijskoj upravi u Ljermontovoj u Beogradu su za taj list rekli da im je drastično porastao broj zahteva za izdavanje dečjih pasoša.

- Mnogi roditelji su pošli na put, ali su vraćeni sa granice jer nisu imali validan dokument za dete. Jednostavno, zaborave i onda prebacuju jedan drugome što nisu dobro pogledali dokle važi pasoš. Nekada se i svađaju pred nama, pa se posle mire u stanici. Svašta smo mi ovde viđali -  rekla je službenica iz policijske uprave.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ovu priču potvrdili su i u stanici granične policije u Preševu.

- Kada krene sezona odmora i putovanja u Grčku, ovakve stvari se uvek dešavaju. Naravno, svakoga kome je pasoš istekao moramo da vratimo sa granice - rekao je izvor.

Sa druge strane, direktor asocijacije turističkih agencija JUTA Aleksandar Seničić navodi da se to uglavnom dešava kada je reč o individualnim putovanjima, dok preko agencija takvi slučajevi nisu česti.

- Kada roditelji zaborave da produže pasoš detetu, onda budu vraćeni sa granice i traže turističkoj agenciji da im vrati novac nazad, kao da to nije njihova odgovornost - rekao je Seničić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA