≫ 

U BiH ŽIVI MNOGO MANJE SRBA: Greška u rezultatima popisa stanovnika, evo koji je tačan broj

Kako se navodi, greška nije napravljena namerno, već su pri prezentaciji popisa stanovništva zamenjeni podaci o postotku Srba i ostalih

  • 8

U Federaciji BiH živi značajno manje Srba nego što je to u četvrtak saopštila Agencija za statistiku, pa je greška ispravljena danas tokom prezentacije rezultata popisa za taj entitet.

Evo koliko u BiH ima Bošnjaka, a koliko Srba i Hrvata!

Agencija za statistiku BiH je prilikom prezentacije konačnih rezultata popisa za Federaciju BiH napravila grešku i saopštila da u tom većem entitetu živi 3,6 posto Srba, umesto 2,55.

Prema konačnim rezultatima u Federaciji BiH, dakle, živi 70,4 posto Bošnjaka, Hrvata je 22,4 posto, ostalih 3,6, a Srba 2,55.

Tačan postotak je prezentovan na danas održanoj pres konferenciji Zavoda za statistiku FBiH o rezultatima popisa, kao i u publikaciji "Popis stanovništva, domaćinstva i stanova u Bosni i Hercegovini 2013."

Navodi se da greška nije napravljena namerno, već su pri prezentaciji popisa stanovništva zamenjeni podaci o postotku Srba i ostalih.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    2. jul 2016 | 13:29

    jedina je greška sto je u bosni ostalo milion srba....

  • Stare price s istoka

    1. jul 2016 | 19:43

    A kuukaju o toleranciji. Sve Srbe su eliminisali na ovaj ili onaj nacin. Vekovni kolaboracionisti koje su ti isti naivni Srbi oslobodili od svakog zavojevaca.

  • Tanja

    3. jul 2016 | 05:46

    Tuzna slika pravde i prava. Svi Srbi iz HR i BIH pobijeni i proterani, a oni oznaceni kao zlocinci. C c c

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA