ŠEST I PO GODINA ZA TRI MLADA ŽIVOTA: Martin Boljanac pijan izazvao saobraćajku, poginuli bili MALOLETNI

U tom sudaru jedna osoba je zadobila teške telesne povrede, a tri su lakše povređene

  • 1

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest i po godina zatvora Martina Boljanca (35) jer je pre tri godine vozeći pijan na putu Kovin - Gaj izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo troje maloletnika, od kojih mu je jedan mladić bio rođak.

STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA KOD NIŠA: Čeh poginuo pri povratku s mora, žena i deca povređeni! (FOTO)

U tom sudaru "opel kadeta" koji je vozio Boljanac i forda, 1. septembra 2013. godine još jedna osoba je zadobila teške telesne povrede, a tri su lakše povređene.

Boljancu je takođe izrečena mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od pet godina, navodi se u presudi Apelacionog suda objavljenoj na sajtu.

Drugostepenom presudom potvrđena je prvostepena odluka Višeg suda u Smederevu, koji je Boljanca osudio na krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Foto-ilustracija: Telegraf Foto-ilustracija: Telegraf

On je osuđen jer je, kako se navodi u presudi, vozio sa 1,82 promila alkohola u krvi, pa je usled teške alkoholisanosti - koja je uslovila oštećenje koordinacije pokreta i oštećenje vida, izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na levu kolovoznu traku kada je iz suprotnog pravca dolazio „Ford Mondeo“.

U presudi se napominje da je "u odnosu na posledicu okrivljeni postupao nehatno".

Prema obrazloženju Apelacionog suda prvostepeni sud je pravilno cenio sve okolnosti koje su od značaja za odlučivanje o kazni, pa je od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog imao u vidu njegove porodične prilike, kao i to da se oštećeni nisu pridružili krivicnom gonjenju i da je u nezgodi poginuo njegov rođak, a on sam zadobio teške telesne povrede.

Na strani otežavajućih okolnosti sud je kako se navodi, cenio njegov raniji život.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja sam ti

    3. jul 2016 | 07:50

    i za ostale godine dao pare platio slobodu tri zivota kad su pare u pitanju nisu nistaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA