ŠOK U SIBIRU: Pronađeno osam tela u srušenom avionu

Ruski teški transportni avion "Iljušin Il-76", koji je učestvovao u operaciji gašenja šumskog požara, nestao je u petak u Irkutskoj oblasti, sa 11 članova posade i stručnjaka iz vatrogasne službe

  • 0

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije objavilo je danas da su pronađena tela osam članova posade iz transportnog aviona "Iljušin Il-76", koji je leteo sa 11 članova posade i stručnjaka iz vatrogasne službe i u petak nestao prilikom akcije gašenja požara u Sibiru, a potom se srušio, prenosi TAS S.

SRUŠIO SE AVION U MOSKVI: Ima žrtava!

Ruska agencija je javila da su pronađene obe crne kutije iz letelice, a šef Sibirskog regionalnog centra ruskog Ministarstva za vanredne situacije Sergej Didenko kazao je da se avion srušio u Irkutskoj oblasti.

Avion je skoro potpuno izgoreo, osim repnog dela - naveo je Didenko.

NESTAO RUSKI AVION: 10 ljudi u letelici koja je gasila požar u Sibiru! (VIDEO)

TAS S navodi i da je Centar za vazdušno gašenje šumskih požara objavio da je pad aviona izazvao požar u šumi. Ruska agencija dodaje da su se pre toga pojavili navodi da je pali avion otkriven četiri kilometara od naselja Ribni Jan na obodu brda. Vlasti nastavljaju potragu i za drugim telima.

Fotografija srušenog aviona sa lica mesta

Guvernor Irkutske oblasti Sergej Levčenko proglasio je za sutra dan žalosti nakon pronalaska prvih tela iz aviona.

Ruski teški transportni avion "Iljušin Il-76", koji je učestvovao u operaciji gašenja šumskog požara, nestao je u petak u Irkutskoj oblasti, sa 11 članova posade i stručnjaka iz vatrogasne službe.

Izvor iz regionalne spasilačke službe rekao je tada za TAS S da je avion "Iljušin Il-76", koji je učestvovao u gašenju požara u Irkutskoj oblasti, izgubio kontakt sa radijom.

- Avion je odleteo da ugasi požar i u nekom trenutku komunikacija je izgubljena - naveo je on.

Avion je pripadao ruskom Ministarstvu za vanredne situacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA