≫ 

Aleksandar J. je uradio nešto za srpske heroje što je RAZBESNELO ALBANCE! (VIDEO)

Jablanović je položio venac i, prekrstivši se, odao počast minutom ćutanja stradalim herojima, koji su život dali braneći svoju državu 1999. od NATO bombardovanja

  • 17

Aleksandar Jablanović, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u znak poštovanja i sećanja položio je na Vidovdan venac posle 17 godina herojima stradalim u odbrani karaule Košare. Čuvena 125. motorizovana brigada bila je odgovorna za odbranu karaule od NATO bombardovanja.

U aprilu 1999. na početku NATO bombardovanja Jugoslavije hrabri vojnici Vojske Jugoslavije bili su zaduženi za odbranu karaule Košare, koja se nalazi samoj jugoslovensko-albanskoj granici. 

(VIDEO) PROGOVORIO VOJISLAV, NAJMLAĐI HEROJ SA KOŠARA: Albanci se i dalje plaše karaule jer tamo čuju srpskog vojnika

Na Košarama je stradalo 108 pripadnika Vojske Jugoslavije, koji su branili zemlju puna 82 dana.

- Žrtve su bili mladići u cvetu mladosti, deca od 18 i 19 godina, uglavnom muškarci, časno su izvršavali svoju vojničku dužnost - rekao je Aleksandar Jablanović, državni sekretar Ministrastva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Printksin: Youtube/Ministarstvo RZS Printksin: Youtube/Ministarstvo RZS

 

Dodao je da je naša dužnost da im se odužimo što su svoj život dali za otadžbinu i da ih se s ponosom sećamo.

- Na nama je da se kao ljudi njihove vojničke dužnosti sećamo, oni su na najčasniji mogući način branili svoju zemlju, platili su najveću cenu time što su dali svoj život - izjavio je Jablanović.

RATNI HEROJ SA KOŠARA ŽIVI U BEDI: Državi dao oko i sedmoro dece, a od nje dobio medalju i NIŠTA VIŠE!

On je, kako kaže, prvi put na Košarama, i ne može da savlada emocije koje ga obuzimaju zbog tog svetog mesta. I dalje se oseća veličanstvenost Košara, koje mirišu na ponos.

Printksin: Youtube/Ministarstvo RZS Printksin: Youtube/Ministarstvo RZS

- Ovde bi trebalo svako ko voli svoju zemlju da dođe i oda počast žrtvama, da obiđe i vidi ovo mesto - zaključio je Jablanović.

Jablanović je položio venac i, prekrstivši se, odao počast minutom ćutanja stradalim herojima, koji su život dali braneći svoju državu 1999. od NATO bombardovanja. Na vencu je pisalo: "Besmrtnim herojima sa Košara", a u potpisu "Republika Srbija – Ministastvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja".

Heroji su, prema njegovim rečima, branili najsvetiji deo naše zemlje.

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.

    4. jul 2016 | 13:10

    A zasto se o tome u medijima cutalo punih 17. god?

  • Slavisa

    4. jul 2016 | 13:43

    Svaka čas SRBINE.takvi nam heroji trebaju na Kosovu.A ne prodane duše

  • .....

    4. jul 2016 | 13:17

    A premijer, predsednik... ništa, imaju oni pametnija posla, posebno ovaj drugi, s kim god se sretne, zakači mu orden...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA