≫ 

Ljiljana Smajlović podnela ostavku u Politici!

"Želim da znate da niko spolja nije uticao na moju odluku", dodala je Smajlović

  • 4

Glavna i odgovorna urednica lista "Politika" Ljiljana Smajlović podnela je ostavku na tu funkciju uz obrazloženje da je to protest protiv menadžmenta koji je ometa u radu, saznaje RTS.

"Moja ostavka je protest protiv menadžmenta koji sprečava glavnu urednicu u samostalnom rukovođenju redakcijom. Pretpostavljam da direkcija ne bi zauzela neprijateljski kurs prema listu i glavnoj urednici, da u tome nema podršku vlasnika", navodi se u pismu koje je Smajlović uputila redakciji i menadžmentu, a koje je objavljeno na sajtu "Politike".

Ljiljana Smajlović glavni urednik "Politike"!

Smajlović je istakla da nikome izvan redakcije nije dozvolila da se meša u uređivačku politiku lista, ali i da stvarne uređivačke slobode nema tamo gde je redakcija razvlašćena, a menadžment deluje bez kontrole, prenosi Alo.rs.

"Žao mi je što nisam mogla više da učinim da se popravi položaj redakcije. Nadam se da će glavni urednik koji dobije podršku vlasnika i menadžmenta u tome imati više sreće".

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

U pismu se zahvalila redakciji na izvanrednoj saradnji i na tome što su, u poslednje tri godine, zajedno uspeli da podignu kvalitet "izuzetnog lista".

TAČNO 16 GODINA KAKO NIJE SA NAMA: Godišnjica ubistva Slavka Ćuruvije!

"Želim da znate da niko spolja nije uticao na moju odluku", dodala je Smajlović.

Kao predsednica Udruženja novinara Srbije od 2009. godine, pomenula je i da se zalaže za prava novinara u Srbiji i da dostojanstvo profesije mora dosledno da brani i u Politici, za koju kaže da joj je bila ogromna čast da je dva puta uređuje.

Naime, Smajloićeva je na mestu glavne i odgovorne urednice "Politike" bila od 2005. do 2008. godine, a drugi mandat joj je počeo 1. jula 2013.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA