≫ 

DOČEKALI NAJVAŽNIJI DAN: Objavljen raspored učenika, sutra počinje upis u srednje škole!

Na sajtu www.upis.mpn.gov.rs, objavljen je raspored učenika, u prvom upisnom krugu, po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima

  • 1

Oni đaci koji su ostvarili dovoljno bodova, moći će već sutra da upišu željenu školu, nakon što su danas objavljeni rezultati. Oni koji su ostali neraspoređeni, sutra će moći da predaju liste želja, posle čega sledi i sam upis do 8. jula.

Upis učenika u srednju školu u prvom upisnom krugu je u utorak i sredu, 5. i 6. jula 2016. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

OVO SU REŠENJA IZ KOMBINOVANOG TESTA NA MALOJ MATURI: Budući srednjoškolci mogu da provere kako su prošli! (FOTO)

Na sajtu www.upis.mpn.gov.rs, objavljen je raspored učenika, u prvom upisnom krugu, po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima. Takođe, na sajtu www.upis.mpn.gov.rs su objavljena i preostala slobodna mesta u školama za upis učenika u drugom krugu.

OVO SU REŠENJA TESTA IZ SRPSKOG JEZIKA NA MALOJ MATURI: Budući srednjoškolci mogu da provere kako su prošli!

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Inače, za upis u srednju školu, osnovci su mogli da ostvare najviše 100 poena, 70 poena na osnovu opšteg uspeha od 6. do 8. razreda i 30 bodova na osnovu uspeha na završnom ispitu.

Ove godine uveden je i prag upisa u četvorogodišnje škole. Pravo na rangiranje radi upisa u gimnaziju i stručnu školu u četvorogodišnjem trajanju stiču oni učenici koji su ukupno ostvarili najmanje 50 bodova.

OVO SU REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE NA MALOJ MATURI: Budući srednjoškolci mogu da provere kako su prošli! (VIDEO)

Za one koji su ostali neraspoređeni u prvom upisnom krugu, predaja i popunjavanje liste želja je sutra, 5. jula u matičnim školama, a raspored i upis će biti objavljen 8. jula 2016. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groficofica

    4. jul 2016 | 21:02

    Na slici su pernice,u pojedinim skolama nije bilo dozvoljeno nositi pernice vec samo hemijsku-olovku i pribor za geometriju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA