Edi Rama finansirao Baraka Obamu! Dao mu 80.000 dolara za zajedničku fotografiju

Demokrate su podnele tužbu kancelariji javnog tužioca, tvrdeći da je Rama, koji je 2012. godine bio opozicioni lider, uputio finansijska sredstva čime je prekršio američke i albanske zakone

  • 11

Glavna opoziciona albanska Demokratska partija podnela je danas tužbu protiv premijera Edija Rame, optuživši ga da je nezakonito finansirao predizbornu kampanju američkog predsednika Baraka Obame 2012. godine sa 80.000 dolara, u zamenu za fotografiju na kojoj njih dvojica zajedno poziraju.

Erdogan sa Ramom otvorio VISEĆI MOST između Istanbula i Izmira (FOTO)

Demokrate su podnele tužbu kancelariji javnog tužioca, tvrdeći da je Rama, koji je 2012. godine bio opozicioni lider, uputio finansijska sredstva čime je prekršio američke i albanske zakone, a cilj mu je bio da dođe na predizborni skup u San Francisku, prenosi AP.

Prošle nedelje se Bilal Šehu (48), američki državljanin albanskog porekla, u federalnom sudu u Nju Džersiju izjasnio da nije kriv za namerno dostavljanje stranih doprinosa i donacija u svrhe Obamine kampanje.

Rama je negirao da je platio da bi došao na predizborni skup, ali je priznao da se sa Šehuom sastao na tom skupu, navodi američka agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    4. jul 2016 | 17:00

    Eto kako Albanci kupuju američku podršku.Koeupcija na visokom nivou. Tako su kupili i Klinton,a sad ce i srbomrzku Hilari

  • Duki st.

    4. jul 2016 | 18:04

    E , Kada bi prodali našu konoplju ? Kao "albanku". A bolja je od nje. Gosp. Hilari bi postala , Veliki Srbofil

  • sibin

    4. jul 2016 | 19:21

    pa siptari sve kupuju novcem od droge i to svi znaju ali nema veze,haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA