ZAŠTO ZA NJIH NE POSTOJI - JE SUIS? Ovo je tržni centar u kom je poginulo 213 ljudi, pre i posle (FOTO)

Na Fejsbuku su izostale profilne slike podrške, a na Tviteru haštagovi. Zašto?

  • 8

U jučerašnjem bombaškom napadu na tržni centar u Bagdadu poginulo je 213, a ranjeno više od 20o osoba. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, a ovo se smatra jednim od najsmrtonosnijih napada ikada izvedenih u ovoj državi.

Ono što je primetno jeste da mediji nisu pisali o napadu sa ovolikim brojem žrtava. Na Fejsbuku su izostale profilne slike podrške, a na Tviteru haštagovi.

UBIJENO NAJMANJE 213 LJUDI: Nasmrtonosniji napad u istoriji Bagdada, krvava brojka i dalje raste (FOTO)

Pre napada na Bagdad, dogodio se Istanbul. Trojica militanata izvela su napad na najvećem turskom aerodromu, usmrtivši najmanje 45 osoba. Svet se uspaničio jer je aerodrom "Ataturk" jedan od najprometnijih u Evropi i na Bliskom istoku.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP Foto-ilustracija: Tanjug/AP

TERORISTIČKI NAPAD U BAGDADU: Najmanje 88 osoba poginulo u eksploziji automobila-bombe, više od 60 ranjeno! (FOTO) (VIDEO)

Usledila je Daka, napadač koji je povezan sa Islamskom državom upao je u restoran u Bangladešu, gde je ubio najmanje 20 talaca, među kojima su italijanski i japanski turisti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Britanski list "Independent" skrenuo je pažnju  na pojavu da smo poslednjih godina postali gotovo slepi na dešavanja u Bagdadu.

Svetski mediji nakon tragedije nisu izveštavali o imenima žrtava, njihovim životnim pričama, kao što je to bio slučaj nakon terorističkih napada u Parizu u novembru prošle godine i Briselu u martu ove godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pre samo dva meseca poginulo je 88 osoba, a više desetina ranjeno u eksploziji automobila-bombe, odgovornost je takođe preuzela Islamska država. ISIS je u takođe u maju izvršio nekoliko povezanih napada na Bagdad u kome je poginulo više od 20 osoba.

Postavlja se pitanje zašto napadi ISIS-a  u Bagdadu nisu vredni pomena kao što je to slučaj sa terorističkim napadima u evropskim gradovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1989

    4. jul 2016 | 22:24

    Za zapadnjake drugi narodi i njihovi zivoti su manje vredni..To je oduvek tako bilo i bice.

  • Popi

    4. jul 2016 | 22:33

    Zato što u svetu postoji rasa i klasa...

  • Saša

    4. jul 2016 | 23:45

    Nije samo ovaj slučaj,šta je sa masovnim ubistvima u Afričkim državama itd itd....Ovo samo pokazuje koliko je zapad samoživan a o pravdi i da ne govorim!!!!SAMO SU VAŽNI ŽIVOTI ZAPADNJAKA OSTALI SU SAMO BROJEVI NA PAPIRU ISTO KAO U KONC LOGORIMA!!!!ŠTA MISLITE DA ZAVLADA NEKA VEĆA KRIZA PA OPET BI SVE BILO KAO I ZA VREME DRUGOG SVETSKOG RATA.....NEMCI???!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA