Čoveka ujela ČAVKA usred Srbije, pa od grada tražio da mu isplati OGROMNE PARE!

Samo 2015. godine isplaćeno je 4,3 miliona dinara na ime odštete zbog ujeda pasa lutalica i drugih životinja

  • 0

Nova vlast grada Vranja od sada će od napada neke životinje na njihovoj opštini isplaćivati nadoknadu u iznosu od 50.000 do 70.000 dinara.

Novi pravilnik koji je usvojilo Gradsko veće pratiće formiranje komisije koja će se baviti tim pitanjem.

U Vranju je inače, samo 2015. godine isplaćeno 4,3 miliona dinara na ime odštete zbog ujeda pasa lutalica i drugih životinja, piše okradio.rs.

Evo koliko ćete platiti kaznu ako vaš pas ujede nekog!

Ovaj problem poprimio je malo smešne razmere s' obzirom na to da su građani od lokalne samouprave ranijih godina tražili odštetu (direktnom pogodbom ili sudskim putem) zbog ujeda pasa lutalica, ali i zbog ujeda čavke u gradskom parku, ujeda pacova, kao i povreda koje su naneli jarići i koze.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Kako prenose "Vranjske", po prvostepenoj presudi Grad Vranje bi tužiocima S.M. i S.N. iz Bunuševca morao da isplati sumu od 4,6 miliona dinara za jednu udavljenu kozu i dva jareta, koje su pridavili psi lutalice.

SVE ZBOG ODŠTETE: Kolju pse, pa njihovim vilicama prave ujede po telu!

Sa zahtevom za odštetu pojavio se i Nenad Ordić, kome su isti ti psi lutalice udavili čitav mini zoovrt sa retkim i dragocenim pticama.

Foto: Profimedia/imageBROKER Foto: Profimedia/imageBROKER

Celu stvar čine još smešnijom priče da psi ujedaju, nekim čudom, jedne te iste ljude, a poneko sumnja da pojedine porodice imaju sačuvane pseće čeljusti, kojima se lako naplativ ujed može fingirati kad god ti se prohte.

Ostaje nejasno šta radi šinterska služba u Vranju, šta radi komunalna policija i slične službe koje i postoje zbog ovakvih problema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA