≫ 

"ONAJ KO JE OVO URADIO VISIĆE DOK MU VRANE NE ODNESU KOSTI": Pretnje Novopazarca posle rušenja spomenika!

- Kamere su postavljene na kućama i radnjama koje se nalaze tik uz groblje, metar dva od ulaza. Ovaj slučaj će ubrzo biti potpuno rešen - rekao je izvor iz istrage

  • 28

Grupa vandala je tokom noći izlomila 29 nadgrobnih spomenika na muslimanskom groblju Gazilar u Novom Pazaru. Kako mediji objavljuju, snimile su ih kamere za video nadzor koje se nalaze pored ograde od groblja i oni će uskoro biti uhapšeni.

- Kamere su postavljene na kućama i radnjama koje se nalaze tik uz groblje, metar dva od ulaza. Ovaj slučaj će ubrzo biti potpuno rešen - rekao je Informeru izvor iz istrage.

Na najsvetiji muslimanski praznik srušeno 29 nadgrobnih ploča u Novom Pazaru! (FOTO)

Odmah nakon što su građani prijavili događaj, policija je izašla na lice mesta, a portparol novopazarskog tužilaštva Jovo Milanović je izjavio da je uviđaj obavio i dežurni tužilac.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

- Uviđaj je obavljen i tragamo za počiniocima koji su tokom noći uništili 29 nadgrobnih spomenika  - rekao je Milanović.

UHAPŠENI ZBOG SKRNAVLJENJA GROBLJA: Bečejac (31) i maloletnik krali sa grobova slova, krstove i ramove

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Ovaj događaj je posebno uznemirio tamošnju javnost jer muslimani danas proslavljaju najveći islamski praznik Bajram, a prvog dana muškarci izlaze na groblja gde se pomole za duše umrlih članova svoje rodbine.

"DRAŠKOVI SINOVI OSKRNAVILI MUSLIMANSKO GROBLJE": Teške optužbe medija posle incidenta u Novom Pazaru

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

- Ne mogu da verujem da je neko imao srce i dušu da uradi ovo, ne mogu da verujem da postoji takav čovek. Njemu ne treba suditi, dajte nam ga da mu presudimo, da mu mi izreknemo kaznu. Visio bi taj meni na sred centra sve dok mu kosti ne bi vrane odnele - ljutito je rekao jedan Novopazarac za sandzaklive.rs kome su vandali uništili spomenik za brata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saki

    6. jul 2016 | 13:43

    Због оваквих болесних будалетина настају ратови.Ширите љубав људи ,а не мржњу.Поштујте различитост,поштоваће и они вас.Битно је колико има човечности у некој особи,а не које је вере.Поносна сам кад моје приjetељице помисле на мене када су у џамији,а тако ја на њих када сам у цркви.

  • Re. Se

    6. jul 2016 | 13:51

    A ko porusi i polomi nolika groblja na Kosovu i Republici Srpskoj, dal su ti imali dusu?

  • ZILE

    6. jul 2016 | 13:47

    SRAMOTA STA DRUGO RECI UZAS, GREH ZIVOJIN U POTPISU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA