Stranka komičara i blogera postala najpopularnija u Italiji!

Jedna od anketa koju je uradila agencija Ipsos za list "Korijere dela sera", pokazala je da ovaj pokret trenutno podržava 30,6 odsto ispitanika, u odnosu na 28,9 odsto u aprilu, dok je Demokratskoj partiji podrška opala sa 31,1 na 29,8 odsto

  • 0

Pokret Pet zvezdica, na čijem je čelu komičar i bloger Bepe Grilo, postao je najpopularnija stranka u Italiji i mogao bi lako da osvoji vlast kada bi parlamentarni izbori bili održani sada, pokazale su najnovije ankete koje prenosi Rojters.

HRISTOV PUT: Svi su želeli da hodaju po vodi, ljudi satima čekali u redovima (VIDEO)

Agencija navodi da je ovaj pokret, koji se protivi klasičnom političkom establišmentu, prošlog meseca ostvario uspeh na lokalnim izborima, a prema podacima tri istraživanja javnog mnjenja stigao je do 30 odsto podrške među biračima i pretekao Demokratsku partiju premijera Matea Rencija, čija popularnost opada.

Rojters navodi da bi po novom zakonu o održavanju izbora u dva kruga, koji je doneo upravo Renci, prednost Pokreta Pet zvezdica u odnosu na premijeru stranku mogla da na glasanju dramatično poraste na čak 13 odsto.

Jedna od anketa koju je uradila agencija Ipsos za list "Korijere dela sera", pokazala je da ovaj pokret trenutno podržava 30,6 odsto ispitanika, u odnosu na 28,9 odsto u aprilu, dok je Demokratskoj partiji podrška opala sa 31,1 na 29,8 odsto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA