PODRŠKA PREDUZETNIŠTVU U NOVOM SADU: Završen projekat obuke na teritoriji grada (FOTO)

Grad Novi Sad nastaviće da podržava i ohrabruje preduzetnički duh i sve one koji žele da pokrenu privatni posao

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanoj dodeli sertifikata na projektu “Evropske integracije i jačanje konkurentnosti sektora mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika – Pripremi se za evropsko tržište”.

Održana prva sednica Gradskog veća Novog Sada u novom sazivu (FOTO)

Evropski pokret Novi Sad i Regionalna razvojna agencija Bačka u saradnji sa Fondacijom „Konrad Adenauer“ su u periodu od aprila do juna meseca 2016. godine zajednički realizovali aktivnosti na tom projektu.

Vučević čestitao RAMAZANSKI BAJRAM vernicima islamske veroispovesti

U okviru njega realizovan je ciklus od šest obuka za potencijalne preduzetnike i predstavnike mikro, malih i srednjih preduzeća sa teritorije Grada Novog Sada.

Foto: Kabinet gradonačelnika Novog Sada Foto: Kabinet gradonačelnika Novog Sada

- Čestitam dobitnicima sertifikata i želim im mnogo uspeha u daljem radu. Poslednjih godina odnos nezaposlenosti i preduzetništva je privukao dosta pažnje kreatorima politika, kako u Evropskoj Uniji, tako i u Republici Srbiji. Neumoljivo visoka stopa nezaposlenosti u kombinaciji sa ograničenim ekonomskim rastom izazvala je kreatore politike da daju veći značaj preduzetništvu i samozapošljavanju kao načinu da se podstakne ekonomski napredak i smanji nezaposlenost. I mi u Novom Sadu radimo na tome i izdvajamo značajna sredstva preko Gradske uprave za privredu, kako bismo dali podršku preduzetnicima, stručnim studentskim praksama, pripravničkim programima i dr, a iznosi koji se izdvajaju iz budžeta za te namene iz godine u godinu rastu - rekao je Vučević i naglasio da preduzetništvo i male firme igraju posebno važnu ulogu i da smo svedoci toga da se favorizuju male firme, koje imaju veću fleksibilnost da se prilagođavaju velikim promenama na tržištu, za razliku od velikih korporacija.

On je dodao da će Grad Novi Sad nastaviti da podržava i ohrabruje preduzetnički duh i sve one koji žele da pokrenu privatni posao.

Događaju su, pored gradonačelnika, prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, direktor Fondacije „Konrad Adenauer“ Norbert Bekman–Dirkes, generalni sekretar Evropskog pokreta Novi Sad Aleksandar Simurdić, kao i direktor Razvojne agencije Bačka Nemanja Starović.

Foto: Kabinet gradonačelnika Novog Sada Foto: Kabinet gradonačelnika Novog Sada

Pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što prisustvuje finalizaciji jednog ozbiljnog i zahtevnog projekta koji je okupio mnogobrojne ozbiljne partnere na putu svoje realizacije.

- Čestitam svim učesnicima na projektu, a posebno želim da istaknem partnerstvo Grada Novog Sada i sekretarijata za regionalni razvoj, koje će u narednom periodu biti prožeto intenzivnijim zajedničkimim radom na mnogim poljima. Fokus će nam biti na pripremama projekta i to je nešto na čemu ćemo insistirati, a sve u funkciji lokalnog i regionalnog razvoja – rekao je Ognjen Bjelić i dodao da je jedinstven cilj rast životnog standarda i ekonomski razvoj.

Direktor Fondacije „Konrad Adenauer“ Norbert Bekman–Dirkes poželeo je dobitnicima sertifikata mnogo uspeha u narednom periodu i poručio da je Novi Sad grad u razvoju, a da pored toga što je grad mladih, jer je svojevrsni univerzitetski centar, on aktivno radi i na pružanju podrške novim preduzećima i njihovim projektima.

Ovo je bio treći ciklus obuka koji je realizovan uz podršku Fondacije „Konrad Adenauer“ u poslednje dve godine, a dodelom sertifikata u Gradskoj kući svečano je obeležen kraj tog ciklusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA