ISTEKAO ZAKONSKI ROK ZA REPROGRAMIRANJE PORESKOG DUGA: U Smederevu podneto oko 4.000 zahteva (FOTO)

Poslednjih dana pred šalterima Poreske administracije u Smederevu vladale su neopisive gužve

  • 2

Do isteka zakonskog roka koji je bio 4. jula, u Odsek poreske administracije u Smederevu prispelo je oko 4.000 zahteva za reprogramiranje poreskih obaveza, koje su dospele za plaćanje zaključno sa 4. martom ove godine.

 

Konačan broj biće poznat pošto pristignu i evidentiraju se zahtevi koji su prikupljeni u mesnim kancelarijama seoskih mesnih zajednica.

 

Iako je cela akcija trajala tri meseca, po običaju, svi su čekali kraj roka. Poslednjih dana pred šalterima Poreske administracije u Smederevu vladale su neopisive gužve. Dužnici su shvatili da je ovo izuzetna prilika da reprogramiraju svoj poreski dug, uz otpis cele kamate. Mnogi su očekivali da će rok biti produžen, ali, produženja rokova – nema. Rok je definisan izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koje je donela Narodna skupština Srbije i samo ona može da ga menja.

 

Svi obveznici koji ulaze u postupak odlaganja naplate poreskog duga dobiće posebno rešenje sa utvrđenim rokovima za izmirivanje mesečnih rata, uz obavezu redovnog servisiranja tekućih obaveza.

 

Naknadna akcija upoznavanja sa pogodnostima za otplatu duga za porez u Smederevu

 

I još jedna dobra vest za Smederevce: za razliku od drugih gradova, gde je porez na imovinu povećan i do 80 odsto, u Smederevu ove godine neće biti povećanja poreza, jer je odlukom Gradskog veća utvrđeno da osnovica za utvrđivanje poreza na imovinu ostane na nivou prošlogodišnje.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Evo dokle će paušalci plaćati porez - PO STAROM!

 

Poreska rešenja za ovu godinu, Smederevci mogu da očekuju u avgustu. Odsek lokalne poreske administracije u prvoj polovini godine, naplatio je na ime izvornih prihoda budžeta 175,5 miliona dinara ili za 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obilic

    6. jul 2016 | 21:29

    Svaka cast GOSPODINU VUCICU STO JE ISPUNIO OBECANJE DA SE ZAKON POSTUJE SVE SE PLACA NEMA DZABE U EVROPSKOJ UNIJI SVI PLACAJU NA VREME. SAMO TREBA ČVRSTA RUKA SVAKA CAST

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA