≫ 

OPROŠTENO 650.000 NEPLAĆENIH RAČUNA "TELEKOMA" I "INFOSTANA": Evo kako da znate da li ste i vi među "srećnim dobitnicima"

Broj obustavljenih predmeta biće sigurno i veći, jer se još prikupljaju podaci o tome kako su se poverioci izjasnili do 1. jula, ali očekuje se da će bar polovina od svih izvršnih predmeta u Srbiji biti obustavljena

  • 12

Na sastanku predsednika sudova održanom juče u Novom Sadu odlučeno je da, od milion i po izvršnih predmeta u Srbiji, najmanje 650.000 bude obustavljeno, piše "Politika".

IZVRŠITELJI OD 1. JULA DOBIJAJU VEĆA OVLAŠĆENJA: Evo šta to znači za sve nas!

Do stupanja na snagu novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju, poverioci su mogli da se opredele da li žele da izvršne predmete povere javnim izvršiteljima ili da ih završe pred sudovima. Neki poverioci se do tog roka nisu uopšte izjasnili i na taj način su obustavili izvršne postupke.

Dva velika poverioca, "Telekom" i "Infostan"su odustali od najvećeg broja svojih izvršnih predmeta u sudovima i na taj način oprostili dugovanja velikom broju građana.

- "Telekom" ima nešto više od 300.000 predmeta i odlučili su da u 300.000 predmeta nastupi obustava, a ostaje oo 17.000 i 18.000 njihovih predmeta, koje će podeliti između izvršitelja i suda. U Beogradu će nastupiti obustava u više od 350.000 predmeta "Infostana". Tako ćemo imati rešene predmete na vrlo jednostavan način - rekla je Nela Kuburović, pomoćnik ministra pravde za Politiku.

Od besplatnih akcija "Telekoma" po 403 dinara

Foto: infostan.rs Foto: infostan.rs

Broj obustavljenih predmeta biće sigurno i veći, jer se još prikupljaju podaci o tome kako su se svi poverioci izjasnili do 1. jula, kada je ovaj novi zakon stupio na snagu. Očekuje se da će bar polovina od svih izvršnih predmeta u Srbiji biti obustavljena.

ZAPLENIO IM KOMPJUTERE: Advokat uz pomoć izvršitelja zakucao na vrata SUDA

Međutim, savetuje se svim građanima da ipak provere da li su im dugovanja koja imaju prema ovim firmama ipak oproštena, jer se u suprotnom može desiti da dođe do prinudne naplate, posle koje sledi i plaćanje troškova sudova i izvršenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alex

    7. jul 2016 | 09:31

    uzeto iz dzepova onih koji su redovno placali , da ostali nisu placali sistem bi se urusio a isplacivali su i 13 platu i bonuse itd ,a sad ce ovim oprostiti . jeli to porika sta sutra da radimo sa racunima?

  • Jasna Simonovic

    7. jul 2016 | 09:31

    Šta je ovo? Loto? Kada će Infostan i Telekom vratiti novac nama gradjanima koji smo im decenijama plaćali račune? ps Telekom mi je još io krao impusle pa se javili telefonom da me pitaju zašto sam pisala reklamaciju, kao to nije ništa? I ništa ne uradiše!)....

  • Vladimir

    7. jul 2016 | 09:31

    I to je verovatno oprosteno, ono sto ne moze da se naplati,a sica ce biti naplacena,pa ce biti i skuplja... Naravoucenije,pravite sto vece racune,bice oprosteno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA