SAČEKAO JE VLADIMIRA NA ULAZU I HLADNOKRVNO GA UBIO: Dvoje dece ostalo bez oca zbog monstruma!

Vinko je nekoliko dana maltretirao Vladimirovoj suprugu zbog čega ga je ovaj zamolio da to ne čini. Međutim, tada su usledile crtne pretnje koje su se nažalost ostvarile

  • 2

Strašan zločin se dogodio u Rijeci u Hrvatskoj, u utorak 5. jula kada je Vinko Petek (75) ubio Vladimira Lakičevića (54) nakon navodne svađe zbog supruge mlađeg muškarca.

Naime, Vinko je nekoliko dana maltretirao Vladimirovoj suprugu zbog čega ga je ovaj zamolio da to ne čini. Međutim, tada su usledile pretnje koje su se nažalost ostvarile.

Vinko je sačekao Vladimira u ulazu u zgradi u kojoj živi i ispalio nekoliko hitaca u njega. Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu, ali su povrede bile teške i Vladimir je preminuo.

- Nešto ovako je moglo i da se očekuje od komšije Vinka. Uvek je bio svađalica i namrgođen, a po njegovom ponašanju je delovalo kao da mu je potrebna stručna pomoć - rekle su komšije ubijenog Vladimira.

Međutim, tvrdnje oko razloga ubistva nisu potpuno potvrđene, ali mnogi misle da je to prouzrokovala svađa zbog Vladimirove supruge, jer je Vinko poznat po tome da je njegovo ponašanje neprimereno i da često dobacuje susedima u zgradi koja je sagrađena za vojna lica.

Foto: Profimedia/Press Association Foto: Profimedia/Press Association

- Često je našim suprugama dobacivao ružne komentare u prolazu, i mnoge su se požalile svojim muževima. Verovatno je to učinila i Vladimirova žena, koji ga je lepo zamolio da to više ne radi, ali ga je ovaj opsovao i zapretio mu - rekao je prijatelj ubijenog preduzetnika i oca dvoje maloletne dece.

Ipak, komšije su rekle da je Vinko najviše uznemiravao i zlostavljao svoju suprugu.

- Nekoliko puta je pretio nesrećnici, a ona je kroz zadnjih nekoliko godina od lepe i jake žene, zbog stresa smršala do neprepoznatljivosti. Bili su pred razvodom braka i često je umela da se požali da je Vinko nasilan prema njoj, da je fizički i psihički maltretira i da joj preti - kažu oni.

Takođe, ubicini susedi su rekli da se Vinkova supruga žalila kako su već tri puta išli u sud, ali da nisu mogli nikako da se razvedu iz finansijskih razloga i podele imovine.

Foto: Profimedia/Photononstop Foto: Profimedia/Photononstop

Inače, njihova deca su odrasla, završili su medicinsku školu i rade u Švajcarskoj, odakle su im često slali novac i pomagali im.

Vladimir je živeo na 11. spratu, a ubica na 13. Navodno je Vinko sa balkona svog stana gledao žrtvu kako dolazi u zgradu, spuštao se u predvorje i prvo ga verbalno napao, a nešto kasnije i hladnokrvno ubio.

- Pucnjevi su bili glasni, i verujte mi da sam odmah pomislila da se radi o pucnjevima iz oružja i da oni dolaze iz obližnje streljane. Ovo je prestrašno, šta je to počelo da se događa oko nas? Još uvek sam u neverici - rekla je stanarka sa sedmog sprata.

Kao da je to nesuđeno pravilo, za ubicu niko nije imao lepih reči, dok su Vladimira svi hvalili kako je bio oličenje supruga, oca i komšije.

Foto: Wikipedia/Suradnik13 Foto: Wikipedia/Suradnik13

- Divan čovek. Miran, pristojan, ljubazan, vredan. Uvek je bio spreman da pomogne svom susedu, ali i da zastane i popriča sa nama. Strašno je da se tako nešto dogodilo jednom takvom čoveku i njegovoj porodici. Ali tragedija je u tome što društvo stalno okreće glavu kada se radi o problematičnim osobama, poput ubice koji je bivše vojno lice JNA i za koga je bilo očigledno da mu treba pomoć. Niko se nije mešao i onda se ovo dogodilo - kažu komšije u neverici.

Supruga, koja je inače advokat, skrhana je bolom i od šoka ne može da priča. Maloletna ćerka koja je bila u pratnji strica je zamolila da je niko ništa ne pita, i da imaju razumevanja i pruže im mira. Iz Županijskog državnog odvetništva i policije hrvatski mediji su saznali da je tokom petka osumnjičeni bio na ispitivanju ceo dan.

- Kriminalističku istragu nastavljamo i dalje, a čim bude gotova, on će biti priveden - saznali su oni iz PU Primorsko-goranske.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    7. jul 2016 | 11:29

    Samo da mu ne bude olaksavajuca okolnost sto je mator pa ga puste posle sest meseci da ubije i svoju zenu i ko zna koga jos.

  • Dragana

    9. jul 2016 | 15:47

    Divni nas Vlado je stradao na ovako uzasan nacin. Tesko je prihvatiti strasnu realnost da te nema! Tvoj osmeh pleni na nekom drugom mestu. To je jedina uteha. Volimo te zauvek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA