FRANCUSKA PRETEKLA BRITANIJU: Zbog Bregzita više nisu u TOP 5 najjvećih ekonomskih sila!

Direktor Banke Engleske, Mark Karni, ocenio je da posledice referendumskog "ne" Evropskoj uniji u njegovoj zemlji "počinju da se osećaju"

  • 2

Francuska je, zahvaljujući Bregzitu, potisnula Veliku Britaniju sa petog mesta na listi najvećih svetskih ekonomija.

ŠTA SE ZAISTA DOGAĐA SA EVROPSKOM UNIJOM: Jedne zemlje sve bogatije, druge NA RUBU PROPASTI

Britanska novinska agencija Rojters objavila je da je za izračunavanje BDP Velike Britanije i Francuske korišćen trenutni kurs evra i funte "sa korekcijom izvedenom preko podataka MMF za 2015-tu godinu".

Funta je pala na 1,165 evra. Po tom kursu je BDP Velike Britanije za 2015-tu godinu iznosio 2,172 biliona evra, a BDP Francuske – 2,182 biliona evra.

Direktor Banke Engleske, Mark Karni, ocenio je da posledice referendumskog "ne" Evropskoj uniji u njegovoj zemlji "počinju da se osećaju", prenose "fakti.org".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Američka rejting-agencija Standard & Poor's (S&P) smanjila je dugoročni kreditni rejting Velike Briatnije sa maksimalnog "AAA" na "AA" sa "negativnom prognozom".

Međutim, odlazeći britanski premijer, Dejvid Kameron, izjavio je da je ekonomija njegove zemlje "dovoljno moćna da izdrži sve teškoće povezane sa istupanjem iz Evropske unije".

Vašington post objavio je da se ozbiljni pokreti za izlazak iz EU mogu pojaviti i u Grčkoj, Francuskoj, Švedskoj, Danskoj, Mađarskoj i Holandiji.

Velika Britanija je bila peta najveća ekonomija na svetu od 2014. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule nacionalista

    7. jul 2016 | 16:18

    Propaganda, sto oni kazu, na ovaj svet, TO NIJE ISTINA!

  • Vuk

    9. jul 2016 | 10:01

    Kpje su mi to svetske ekonomije a duzni i Bogu i ljudima....kako mogu biti ekonomska sila a stotine i stotine milijardi evra dugujem!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA