Telekom Srbija nije oprostio potraživanja prema dužnicima

Što se tiče predmeta koji su bili pred sudovima u periodu od 1997. godine do juna 2012. godine, Telekom Srbija je odlučio da ne nastavlja postupke za većinu potraživanja koja su starija od šest godina za privatna lica, odnosno pet godina za pravna lica

  • 2

Telekom Srbija nije oprostio potraživanja prema dužnicima i obezbeđuje redovnim putem naplatu potraživanja za svoje usluge u vrlo visokom procentu od skoro 99 odsto. Potraživanja koja ne uspeva da naplati redovnim putem, Telekom Srbija nastavlja da potražuje preko javnih izvršitelja u skladu sa zakonom.

NASTAVAK USPEŠNE SARADNJE: Gradonačelnik Novog Sada održao sastanak sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj

Što se tiče predmeta koji su bili pred sudovima u periodu od 1997. godine do juna 2012. godine, Telekom Srbija je odlučio da ne nastavlja postupke za većinu potraživanja koja su starija od šest godina za privatna lica, odnosno pet godina za pravna lica.

RUSKI HELIKOPTERI SLETELI NA BATAJNIČKI AERODROM! Komandant Ratnog vazduhoplovstva pozdravio posadu MI-17!

Telekom Srbija je uradio detaljnu analizu svih nezavršenih predmeta koji se odnose na navedeni period i doneta je odluka da je neopravdano nastaviti postupke za predmete čija naplata gotovo da nije moguća iz brojnih razloga kao što su prestanak postojanja pravnog lica, preseljenje u inostranstvo, smrtni slučajevi itd. Za one predmete iz tog perioda za koje je Telekom Srbija procenio da postoji izvesnost naplate potraživanja, kompanija će nastaviti postupke u skladu sa zakonom.

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) OVA SLIKA JE ZGROZILA SRBIJU: Pretukli konja, pa ga ostavili nasred ulice - da ugine! (FOTO)

Naglašavamo da Telekom Srbija nije ovom odlukom načinio nikakvu štetu kompaniji, nije poslao poruku da račune ne treba plaćati, niti da dug za pruženu uslugu može biti oprošten.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VLADANBG

    8. jul 2016 | 10:29

    Niko od Vas iz sedme sile nije pisao o tome da se dugovi u stvari opraštaju zbog neažurnosti i lenjosti administracije u tim preduzećima i da je uveliko istekao zakonski rok od 1 godine za naplatu. Ovo što sad rade je prevara zajedno sa izvršiteljima koji svesno krše zakon i pokušavaju da naplate ono što je davno zastarelo. Izvršitelji znaju da je sve van propisa, ali država im je omogućila da na prevaru zarade neki dinar. Nigde u zakonu ne piše da su izvršitelji dužni da odbace zastarele predmete već im je data mogućnost da manipulišu, dva puta pošalju opomenu, a ako je ne primite, oni obaveštenje kače na oglasnu tablu opštine. Koji normalan čovek obilazi opštine da bi video da li je na tabli? U sve to se umešala i policija koja "će da hapsi na granici". Vladavina jačeg kome ne možeš ništa. Zašto niko nije pisao o ovome, a ne kao, neko nekome nešto oprašta?

  • Pera

    9. jul 2016 | 08:34

    Sto smo mi gori od rtb bor, ako njima mogu da oproste one silne milijarde evra mogu i nama nasu bedu, sicu i muku. Ionako mi vec placamo jednom za istu firmu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA