RUSI UPOZORILI: Američko postavljanje raketnog sistema u Južnoj Koreji imaće NEPOPRAVLJIVE POSLEDICE!

Rusko ministarstvo je povodom najava SAD i Južne Koreje da će postaviti raketni sistem zbog severnokorejskih pretnji, istaklo da ove akcije "na najnegativniji način utiču na stratešku stabilnost"

  • 10

Rusija je danas upozorila da će američko postavljanje naprednog raketnog sistema u Južnoj Koreji imati "nepopravljive posledice".

VAŠINGTON OBJAVIO RAT: Kim Džong Unu uveli sankcije, usledila burna reakcija!

- SAD, uz podršku njihovih partnera, nastavljaju da jačaju potencijal azijsko-pacifičkog odbrambenog sistema, koji podriva uspostavljenu stratešku ravnotežu u regionu i šire - saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je AFP.

Ove akcije "na najnegativniji način utiču na stratešku stabilnost", saopštilo je rusko ministarstvo povodom najava SAD i Južne Koreje da će postaviti raketni sistem zbog severnokorejskih pretnji.

Kina je prethodno saopštila da će američki sistem "ozbiljno naškoditi strateškim bezbednosnim interesima zemalja u regionu".

SAD su u četvrtak pozvale Severnu Koreju da se uzdrži od saopštenja i akcija koje podižu tenzije u regionu.

Amerika je tako odgovorila na upozorenje Severne Koreje da Pjongjang planira žestok odgovor nakon što je Vašington uveo sankcije protiv severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČedoMBEŠMilka

    8. jul 2016 | 11:20

    Ova Amarika je svecko zlo zar Evropa ne vidi kuda to vodi zašto Evropa zatvara oči nad Amaričmom zlom e opa će najviše stradati a Amerika neće zašto evropski građani da stradanu kao i srbi svaki dan sve višene nestaje umiremo ko muve rak sve nas uništi i mlado i staro od zlikovaca i zle Amerike

  • droba

    8. jul 2016 | 14:46

    Uvedite i vi Amerima sankcije

  • топлистанадреалиста

    9. jul 2016 | 06:43

    Naravno da je Putin u pravu!!! On ne spominje Rusiju, Putin upozorava amerikance da Kinezi to nece dopustiti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA