CRVENE TRAKE PREKRILE ZLATIBOR: Poreska uprava zatvorila sedam lokala!

Nakon kontrole 10 ugostiteljskih objekata na Zlatiboru prošlog vikenda, privremeno je zatvoreno sedam

  • 9

Poreska uprava Republike Srbije pojačala je od početka letnje sezone vikend kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, pogotovo u turističkim mestima. Poreski inspektori proveravaće i tokom predstojećeg vikenda poštuju li ugostitelji i drugi obveznici poreske propise.

Nakon kontrole 10 ugostiteljskih objekata na Zlatiboru prošlog vikenda, privremeno je zatvoreno sedam. U Niškoj i Sijarinskoj banji pet, od ukupno šest kontrolisanih lokala, privremeno neće raditi zbog neizdavanja fiskalnih isečaka i neprijavljenih radnika.

Telekom Srbija nije oprostio potraživanja prema dužnicima

Protiv vlasnika ovih objekata biće pokrenut postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti.

U vikend akcijama od početka 2016. godine Poreska uprava je kontrolisala ukupno 335 ugostiteljskih objekata širom Srbije. Pored evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, proveravani su i stanje na zalihama kao i radnopravni status angažovanih radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoreno 209 lokala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    9. jul 2016 | 11:17

    Nasim ljudima zatvaraju objekte, a kineske radnje sve vece i vece. Kad Kinezu zatrazis racun, pogleda te kao da si ga opsovao. Zasto njih malo ne pretresu, napunili bi budzet zacas. Drzava se prema Srbima ponasa kao prema nize vrednima, a raznorazni nekaznjeno vrsljaju. Nas iskljucuju iz saobracaja za gluposti, a sta bi bilo kad bi neki belac provozao "Pobesneli Maks" vozilo sto ga garavi teraju po ulicama? Radio bi mesecima da plati kaznu.

  • oops

    8. jul 2016 | 13:34

    zar bi oni,ma nije moguce,cccc . dajte deo poreza evidentiranog preko fiskalnih kasa u budzete samouprava ,bicete iznenadjeni kvaliteto i kvantitetom postignutog ,a ne da ih gledaju kao drumske uterivace a kad trebaju putevi kuku drzavo dodajte jos para

  • dalibor

    8. jul 2016 | 14:05

    al zato splavovi uredno izdaju fiskalne racune

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA