≫ 

PORODICE BRAĆE BITIĆI OGORČENE: Krivci nisu pronađeni ni 17 godina posle SMRTI

Braća Bitići pridružila su se albanskim pobunjenicima koji su se borili protiv srpske vlasti na Kosovu, podseća Agencija. Dodaje se da su njih ubile srpske trupe 8. jula 1999.

  • 36

Braća Bitići bili su američki državljani ubijeni na Kosovu 1999. godine. Njihove porodice optužile su vlasti što ni posle obećanja nisu pronašli krivce i priveli ih pravdi.

Porodice braće Iljira, Mehmeta i Agrona Bitićija traže od nadležnih da krivce privedu pravdi.

- U otvorenom pismu zvaničnicima SAD i EU, koje su potpisali američki i balkanski intelektualci i aktivisti za ljudska prava, izraženo žaljenje što suđenja za ratne zločine u Srbiji nisu uspela da razreše ovaj slučaj - prenosi AP.

STROGO POVERLJIVO - SLUČAJ BRAĆE BITIĆI: Otkrivena imena SRPSKIH SPECIJALACA koji su ubili vojnike OVK koji su spasavali Srbe!

Braća Bitići pridružila su se albanskim pobunjenicima koji su se borili protiv srpske vlasti na Kosovu, podseća Agencija. Dodaje se da su njih ubile srpske trupe 8. jula 1999.

- Oni su uhapšeni pri kraju sukoba, kada su zalutali u centralni deo Srbije. Njihova tela su pronađena u masovnoj grobnici 2001. - navodi se u saopštenju.

Ostale najvažnije vesti pogledajte na Preseku T Now:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    8. jul 2016 | 15:02

    Ako su ih ubile Srpske trupe. Sta su trebali da im rade? Da ih puste da oni ubijaju pa da se mirno setaju po Americi i Kosovu kao da se nista nije dogodilo. Da se nisu pridruzili teroristima OVK bili bi zivi.

  • Zoran

    8. jul 2016 | 15:03

    Bas steta , vidi se fini neki ljudi ?!?

  • kingva

    8. jul 2016 | 15:50

    rat je bio i oni su prvi napali... ko ce da odgovara za moje predke pradedu, dedu... koji su izgubili zivote u ratovima????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA