PAKAO U PROKUPLJU: Lažne tužbe zbog ujeda pasa lutalica ojadiše opštinu

- Ovo je katastrofa. Govorimo samo o slučajevima kada stignemo do suda. Vansudsko poravnjanje je takođe često - napominje on

  • 4

Od početka godine na ime odštete zbog ujeda pasa lutalica, Opština Prokuplje platila je 1,5 miliona dinara, a po proceni opštinskog prvobranioca Zorana Lepojevića, do kraja godine daće ukupno oko 4 miliona dinara. Često, smatra Lepojević ti ujedi su izlažirani.

SVETSKO, A NAŠE: Najskuplja etarska LEKOVITA ulja proizvode se u Srbiji, nastaju od BESMRTNE BILJKE (FOTO)

- Primer je jedna gospođa koja je tri puta prijavljivala ogrebotine, koje joj je navodno naneo pas lutalica. Čak je u međuvremenu i njen suprug prijavio. Na sreću, poslednju tužbu je sud odbio. Ipak, Opština Prokuplje zaista mnogo plaća na ime tih tužbi - kaže Lepojević.

On dodaje da su prijave bukvalno svakodnevne, te postoji i prijava za vepra koji je navodno ugrizao sakupljača sekundarnih sirovina na deponiji. Ovih dana ide i naplata jednom vlasniku ovaca koji će dobiti 800. 000 dinara na ime naknade štete jer su mu psi lutalice napali ovce.

PEŠICE PRELAZE 1.200 KILOMETARA: Hodočasnici idu u Hilandar i nose ikonu tešku 200 kilograma (FOTO)

- Ovo je katastrofa. Govorimo samo o slučajevima kada stignemo do suda. Vansudsko poravnjanje je takođe često - napominje on.

Za lake telesne povrede, koje su uobičajne kod onih koji su tužili prokupačku opštinu u vansudskom poravnjanju Opština daje do 30. 000 dinara, a sa sudskim presudama je 50. 000 dinara i troškovi koji su oko 30. 000 dinara.

POSLEDNJA PROVERA PRED RIO: Vaterpolo spektakl u Smederevu, Srbija - Mađarska (FOTO)

U Prokuplju je poslednjih godina aktuelan problem sve većeg broja pasa lutalica. Najbliži azil je u selu Draguša kod Blaca, gde se psi sterilišu i ponovo vrate u sredinu u kojoj su pronađeni.

Pogledajte ostale najvažnije vesti:

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA