≫ 

STOP NELEGALNOM OBRAĐIVANJU ZEMLJIŠTA: Evo kako se Inđija bori za RED I ZAKON!

Svi koji su ilegalno posejali njivu moraće da plate kaznu u visini trostrukog iznosa prosečnog zakupa zemljišta u okrugu, a biće i u obavezi da plate troškove koje je opština imala tokom "skidanja" useva

  • 0

Uvodeći red i zakon, lokalna samouprava Inđije preduzela je konkretne mere da stane na put neovlašćenom obrađivanju državnog poljoprivrednog zemljišta. Posle formiranja komisije i obilaska nelegalno obrađenog zemljišta u svom ataru, opštinari su iznajmili kombajn i danas počeli žetvu pšenice na spornim njivama.

U OVOM DELU SRBIJE PODSTIČU NATALITET: Porodicama koje dobiju prvo dete po 30.000!

- Novo rukovodstvo inđijske opštine rešilo je da zaustavi neovlašćeno korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta. U skladu sa tim počelo je skidanje useva sa spornih parcela, a ovaj potez je, u skladu sa izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu - kaže Dragan Janković iz Agencije za ekonomski razvoj Opštine Inđija.

Prvi čovek Opštine Inđija Vladimir Gak tvrdi da se usevi trenutno skidaju sa površine od preko 120 hektara.

- Nadležni će utvrditi kolike su tačno površine koje se koriste bez pravnog osnova. Ovo je samo prvi korak ka uspostavljanju reda u toj oblasti. Mi ovim danas ispunjavamo ono što smo obećali građanima Inđije, a to je da niko ne može biti iznad države. Ovde se, konkretno radi o uzurpaciji 123 hektara. Ja postavljam pitanje, kako je moguće da neko protivpravno koristi preko milion i 230 hiljada metara kvadratnih, a da niko iz prethodne vlasti ne zna za to?

Mi ovim danas pokazujemo da niko ne može biti jači od države, da niko ne može da ostvari protivpravnu imovinsku korist, samo zato što poznaje nekoga, a sve na štetu Opštine Inđije, pokrajine Vojvodine, odnosno Republike Srbije - rekao je on.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Da podsetimo, poljoprivrednici koji koriste zemljište bez pravnog osnova, mogli su da prijave zemljište do kraja maja i da plate naknadu za korišćenje istog. U suprotnom, svi koji su ilegalno posejali njivu moraće da plate kaznu u visini trostrukog iznosa prosečnog zakupa zemljišta u okrugu, a biće u obavezi i da plate troškove koje je opština imala tokom ,,skidanja,, useva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA