RUSKA TAJNA RAKETA: Ona će štititi Moskvu, zbog nje strepi ceo svet!

- Modernizacija sistema protivraketne odbrane Moskve od nekadašnjeg A-135 do savremenog A-235 sprovodi se od početka 2000-ih. Danas je ovaj sistem već opremljen novim raketama - navodi se

  • 11

Tajna ruska raketa za sisteme PRO uspešno je tesitrana na poligonu u Kazahstanu, a kako se navodi, u pitanju je bilo ispitivanje nove bojeve rakete malog dometa (od 100 do 1.000 kilometara) za sisteme A-235 "Nudolj" koji štite Moskvu.

RUSKINJE ĆE MOĆI DA UBIJAJU SILOVATELJE: Putin novim zakonom rešio da stane na put "sramoti ruskog pravosuđa"

Raketa je tesitrana 21. juna u Kazahstanu, a sve u cilju modernizacije protivraketne odbrane oko Moskve.

Ovim sistemom je naoružana Deveta divizija PRO u naselju Sofrino-1 (50 km severno od Moskve – prim. red.). Blizu njega se nalazi radarska stanica "Don-2N", koja spolja liči na piramidu Maja. Ona otkriva neprijateljske interkontinentalne balističke rakete i navodi na cilj protivraketni sistem A-235 "Nudolj".

- Modernizacija sistema protivraketne odbrane Moskve od nekadašnjeg A-135 do savremenog A-235 sprovodi se od početka 2000-ih. Danas je ovaj sistem već opremljen novim raketama - navodi se.

Kako je za "Rusku reč" rekao vojni ekspert agencije TASS Viktor Litovkin, kompleksni sistem PRO u blizini Moskve, koji može da pogađa ciljeve i u bližem kosmosu, spada u ruske programe koji se drže u tajnosti.

(Telegraf.rs / Izvor: borbeniefektivi.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA