KARAMARKO RUSKIM NOVCEM FINANIRAO HDZ: Novi skandal bivšeg šefa hrvatske stranke

Vodilo se računa da se poreklo tog kapitala maskira putem više zadužbina, a potom se tako doniranih 2,6 milona kuna, nešto manje od 350 hiljada evra, iskoristilo za plaćanje nemačkog Ifo instituta

  • 2

Hrvatski nedeljnik Nacional otkrio je još jednu aferu vezanu za ime bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka koji je, kako se navodi, iz nepoznatih razloga dozvolio da ta stranka primi milionske donacije ruskog kapitala zasad nejasnog porekla.

KARAMARKO PODNEO OSTAVKU: Više neće biti lider HDZ-a

Pritom se, piše Nacional, vodilo računa da se poreklo tog kapitala maskira putem više zadužbina, a potom se tako doniranih 2,6 milona kuna, nešto manje od 350 hiljada evra, iskoristilo za plaćanje nemačkog Ifo instituta.

HDZ je troškove izrade ekonomskog programa, koji je za njih radio nemački Ifo institut, platio preko svoje Zaužbine hrvatskog državnog zaveta.

Sredstava za plaćanje Ifo instituta na račun Zadužbine hrvatskog državnog zaveta došla su od donacije koju joj je uplatila Zadužbina Nova pokolenja, povezana s firmama Migrit energija, Migrit solarna energija, Titan građenje i Titan nekretnine iza kojih, kako se sumnja, stoji ruski kapital, odnosno preduzetnica Oksana Dvinskykh, bliska prijateljica bračnog para Karamarko, piše Nacional.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA