DA LI JE TESLA BIO VERNIK? Ima li ikakvog smisla prenositi njegov pepeo u hram Svetog Save? (FOTO)

Nikola Tesla je rođen u srpskoj porodici, kao sin pravoslavnog sveštenika iz Like. Zbog te rečenice, čini se prilično razumnom inicijativa da se urna sa njegovim pepelom prenese u hram Svetog Save na Vračaru. Međutim, da li postoje stvari koje takvu inicijativu možda obesmišljavaju?

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Toni
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • nikola

    20. januar 2020 | 13:46

    Nikola Tesla je bio jedan od najduhovnijih ljudi koji su hodali ovom Planetom. Svaka istina se jednoga dana sazna. Na ovom ili na onom svetu...

  • Suzi celina prizren

    14. avgust 2017 | 20:45

    Nevernik nemoze biti naucnik. Ako sebe Smatra naucnikom Tesko se vara.

  • joco

    15. jul 2016 | 16:11

    Bio Tesla vernik ili ne, mesto njegovoj urni je u njegovom muzeju među njegovim stvarima i pronalascima. On je po ličnoj želji kremiran, a to nije u skladu sa pravoslavnim običajima, pa nek crkveni velikodostojnici to ispoštuju i nek se ne sprdaju sa ostacima velikog čoveka i velikog sina srpskog naroda samo da bi popravili svoj marketing... Ako njegov pepeo bude prenesen u Hram Svetog Save, ja ću prvi otići u crkvu gde sam se krstio i tražiti poništenje mog krštenja... Meni ne treba takva SPC, koja će se i za nečiji pepeo otimati... Kad je moj otac pre godinu i po poginuo u saobraćaju, koji, kao sin komuniste nije kršten, iako je bio veliki patriota i mnogo se žrtvovao za dobrobit srpskog naroda, popovi su mi rekli da ih ni sa puškom ne mogu naterati da dođu na sahranu i sve je obavljeno po našim običajima ali bez popa. Naime moj otac je imao želju da se krsti sa mojom decom zajedno, uvek smo se šalili oko toga, a merilo nečijeg patriotizma nije po tome je li kršten. Nismo žurili sa krštenjem dece, očekujući malo bolje vreme pa da se to ljudski proslavi a niko nije očekivao tako tragičan kraj. Zbog svega ovog na spomeniku mog oca nisam ni stavio krst, nego figuru anđela kako se moli. Otkuda onda pravo SPC da se otima za nečiji pepeo, iako je to protivno crkvenim kanonima, a odbiju da prisustvuju sahrani čoveka koji je više za svoj narod učinio nego velika većina popova, vladika i svih ostalih iz SPC??? OSTAVITE TESLU ILI ĆEMO MI OSTAVITI SPC!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA