SRPSKI, HRVATSKI I BOŠNJAČKI ĐACI NE ŽELE DA IH DELE POLITIČARI: Nastavljamo borbu protiv nacionalizma!

- Vraćanje "u okvire zakona" kako navodi ministrica Čerkez nije ništa drugo nego vraćanje u torove 90-tih godina, gde nacionalističke stranke najradije i vide stanovnike ove zemlje kako bi mi mogli lakše manipulisati našim životima - stoji u saopštenju Veća učenika srednjih škola u Jajcu.

  • 53

Odlukom zastupnika u Skupštini Srednjobosanskog kantona o osnivanju nove i podeljene srednje škole u Jajcu totalni je apsurd za čitavo društvo u Jajcu. Veće učenika ovim putem izržava duboku ogorčenost ovom odlukom koje je nepotrebna ovom gradu, u kojem se suživot gradi godinama bez i jednog incidenta na etničkoj ili verskoj pripadnosti što se može dokazati i kroz izveštaje PU "Jajce".

Tinejdžer Ivica ujedinio Srbe, Bosance i Hrvate i OČITAO BUKVICU CELOM BALKANU! (FOTO)

"Jajački "nacionalistički krug" se pribojava tog zajedništva i ljubavi koja vlada među srednjoškolcima koja političkim "poslušnicima" Jajca na dugoročnom planu ne donosi glasove. Zato su i doneli sramnu pomalo i dogovorenu odluku.

Vraćanje "u okvire zakona" kako navodi ministrica Čerkez nije ništa drugo nego vraćanje u torove 90-tih godina, gde nacionalističke stranke najradije i vide stanovnike ove zemlje kako bi mi mogli lakše manipulisati našim životima.

Foto: Facebook/JAJCE ONLINE Foto: Facebook/JAJCE ONLINE

Ova odluka neče ništa bolje pridoneti, nećemo postati bolji ljudi, jedinu korist imaće politički poslušnici koji će dobiti radna mesta ili će po običaju uvoziti radnu snagu iz drugih gradova, dok naši sugrađani koji su završili fakultete i dalje će biti na listama Zavoda za zapošljavanje.

Ovakvo mišljenje deli veliki broj srednjoškolaca, ali samo retki će izaći u javnost, isto tako i roditelji. Grad Jajce je kroz istoriju ili povijest, a i istoriju bio grad svih ljudi dobre volje….

Mi nismo zatrovani nacionalizmom na kojem počiva ova država i gde se deli sve na tri. Dok se ljudska svest ne promeni neće biti bolje na ovim prostorima, a našoj deci neće biti potreban ni jedan od tri jezik jer i onako idu na kurseve nemačkom kako bi pobegli od bolesnog društva.

Ako se nastavi ovakav trend, naš grad i država će biti bez stanovnika. Možda je i želja vlasti jer mogli biti lakše manipulisati sa manje svesnim stanovništvom.

Građani služe samo kao politički aparat da se dobiju glasovi kako bi njima obezbedili egzistenciju. Naša borba se nastavlja, želimo biti svi kao jedno kao što smo i do sad bili. Političari su pronašl modul i rešenja za mnoge problema, pa zašto ne bi i za naš, jer su jako "sposobni" za to.

Veće učenika nastavlja sa radom i svojom borbom do daljnjeg, dok se ne promjeni odluka nacionalstičkih vladara narodnih torova", stoji u saopštenju Veća učenika srednjih škola u Jajcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragisa,prosvetni radnik iz Pirota

    13. jul 2016 | 11:56

    Bravo deco Svaka Vam cast Vi ste buducnost ove drzave Ne dajte da vas dele nacionalisti kako bi lakse manipulisali na vlasti

  • Kan tengri

    13. jul 2016 | 12:08

    U Sarajevu se pametno radi, a vi ako ste glupi vi se primite na to. Kao hocemo isti skolski program, u redu, evo ja predlazem jedan skolski program koji ce svi uciti, da su i hrvati i bosnjaci nastali od srba? Jel vam odgovara tako? Pa sta je problem, hocete jedinstvo? Ne oni hoce da srbi uce ono sto se uci u Sarajevu, da su srbi genocidan narod i da kralj Tvrtko nije bio srbin nego bosanac, kao da nije krunisan krunom Nemanjica. Oni hoce da se u banjaluci uci njihova istorija i guraju je kroz ovakve price. Nkad srbi nece prihvatiti vase kao sto ni vi necete srpsko, tako da ne znam koja je poenta zajdnistva.

  • Johan

    13. jul 2016 | 12:06

    Samo granice između entiteteta pa se družite koliko hoćete. Bošnjacima i Hrvatima nije odgovarala velika i lepa Jugoslavija i suživot sa Srbima a odgovara Bosna koja je neodrživa u bilo kom obliku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA