ALARMANTNO: U Srbiji oko 200.000 sektaša

U Srbiji ima više od 150 sekti, a najagresivnija je Crna ruža čiji sledbenici piju svoju krv

  • 0

U Srbiji ima više od 150 sekti, pod čijim je uticajem oko 200.000 ljudi, a najagresivnija je Crna ruža, tvrdi poznavalac sekti Dimitrije Pastuović.

- Za prijem u satanističku sektu Crna ruža organizuje se "crna misa". Tokom tog rituala svi jedu crni hleb, a molitvu Očenaš izgovaraju unazad! Osnovni sastojak crnog hleba su brašno i krv neke životinje, ali nije isključeno da koriste i svoju krv! Misa se završava konzumiranjen narkotika i orgijama! Potom na svom telu tetoviraju znakove koji liče na đavola, a kojeg oni još zovu i Lucifer ili Tigota, pentagram, heksagram, šestice ili slovo "F". Ima i onih koji tetoviraju krst na tabanima kako bi ga gazili - objašnjava Pastuović.

Pavle Kovačević, doktor socijalne medicine, upozorava da je potreba da se bude deo sekte bolest zavisnosti i da je treba lečiti.

- Ritualno okupljanje i priče duhovnih vođa u mozgu podstiču lučenje hormona sreće endorfina i dopamina. Ti hormoni izazivaju raspoloženje slično onom koje podstiču droge! Žrtva postaje zavisna i ima potrebu da se vraća vođi - objašnjava Kovačević.

Sekta po definiciji označava grupicu koja se odvojila od matične religije i ona vrbuju uglavnom mlade ljude kojima najpre pruža seksualne usluge i navlači ih na narkotike. Jedna od sekti je i satanistička, a idejni tvorac modernog satanizma je Alister Krouli (1875-1947). Istoričar Mark Bejnon optužio ga je za smrt sedmoro ljudi koji su učestvovali u otvaranju Tutankamonove grobnice.

(Izvor: Kurir / Foto: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA