≫ 

DRAMA U CENTRALNOM ZATVORU! Neuračunljivi silovatelj RANIO STRAŽARA i pokušao da POBEGNE!

U zatvorskoj bolnici se trenutno nalazi oko 300 bolesnika koji dolaze iz cele Srbije, a u smeni ih čuva samo nekoliko stražara

  • 17

Vojkan Stefanović (35) iz Valjeva, koji je proglašen neuračunljivim posle pokušaja silovanja maloletnice, povredio je stražara prilikom pokušaja bekstva iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

TUŽNA SUDBINA MENTALNO OBOLELIH ZATVORENIKA: Umiru u zatvorima, niko ne dolazi po njih!

On je, kako saznajemo, početkom nedelje udario u glavu jednog stražara pri pokušaju da utekne iz bolnice i lakše ga povredio.

Teže posledice sprečene su kada je zatvorskom čuvaru pritrčao u pomoć kolega, pa su na jedvite jade uspeli da stave lisice na ruke pomahnitalom pacijentu.

Naš izvor iz Centralnog zatvora, u kojem se nalazi psihijatrijska bolnica, ističe da se takvi i slični incidenti ne bi dešavali kada bi bilo više zaposlenih.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- U toj bolnici nisu smeštene bilo kakve osobe. Tu imate masovne ubice i psihopate, koji ne prave razliku između ubistva čoveka ili sečenja lubenice. Trenutno se tu nalazi oko 300 bolesnika, koji dolaze iz cele Srbije, a u smeni ih čuva samo nekoliko stražara! Situacija je katastrofalna i mi svaki dan strepimo od pokolja.

Stefanović se u ovoj ustanovi nalazi već 13 godina, nakon što je 2. januara 2003. godine naočigled prolaznika, u blizini valjevske Osnovne škole "Nada Purić", pokušao da siluje K. A. (15), devojčicu oštećenog sluha. On ju je udario, oborio na zemlju i počeo da svlači.

Kad su građani pokušali da odbrane maloletnicu, Stefanović je povikao: "Braćo Srbi, pustite me da j.... Ciganku".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na sreću, devojčica je odbranjena, a Stefanović je u policiji izjavio da pripada skinhedsima, da je delo učinio iz rasističkih pobuda i da je "u takvoj misiji". Veštačenjem je utvrđeno da je neuračunljiv i da nije u stanju da sastavi ni dve suvisle rečenice.

Inače, ovo nije prvi Vojkanov incident tokom boravka u Zatvorskoj bolnici. Krajem novembra 2014. godine on je na spavanju kuhinjskim nožem izbo u glavu drugog pacijenta.

- Vratio se tada u bolnicu sa slobodnog vikenda. Zbog manjka zatvorskih stražara napravljen je propust i Stefanović je nekako uspeo da prošvercuje kuhinjski nož. U toku noći ustao je iz kreveta i prišao jednom pritvoreniku koga je počeo da ubada u glavu nožem. Srećom, i tada je straža bila u blizini i sprečila tragediju - priča naš sagovornik.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA