≫ 

POČELO JE I U JERMENIJI: Oružani napadači drže taoce, jedna osoba ubijena, traži se ostavka predsednika (VIDEO)

- Danas je grupa naoružanih osoba upala na teritoriju jermenske policijske patrole i inspekcije i, pod pretnjom nasiljem, tamo drži kao taoce zarobljene ljude - navodi se u saopštenju

  • 4

Jedna osoba je ubijena, a dve su ranjene kada je oružana grupa upala u sedište policije u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije, javili su danas lokalni mediji. Jermenska Služba državne beznednosti odbacila je lažne navode da je ovaj napad "ustanak".

TALAČKA KRIZA U NEMAČKOJ? Svi strepe od naoružanog napadača (FOTO)

Naoružana grupa povezana sa opozicionim liderom Žirairom Sefiljanom koja je zauzela zgradu policije u Jerevanu usmrtivši jednog policajca, traži ostavku predsednika Serža Sargsjana, prenosi AFP.

Prema navodima medija, među taocima u zgradi nalazi se i šef lokalne policije Valerij Osipjan. Međutim, jermenske specijalne snage uspele su da oslobode dvojicu talaca koji su se nalazili u zgradi policije na periferiji Jerevana u koju su jutros upali naoružani ljudi, a izvor u jermenskoj policiji kaže da je jedna osoba ranjena tokom talačke krize, dok ubijenih nema, javljaju ruski mediji.

- Danas je grupa naoružanih osoba upala na teritoriju jermenske policijske patrole i inspekcije i, pod pretnjom nasiljem, tamo drži kao taoce zarobljene ljude - navodi se u saopštenju, a prenosi Tas s.

Istovremeno, dodaje se u saopštenju, opozicione pristalice šire lažne informacije putem medija i društvenih mreža da je počeo oružani ustanak i zauzimanje institucija.

Jermenska služba bezbednosti navodi da su u toku pregovori sa naoružanim osobama kako bi se one mirno predale jermenskim vlastima.

Pres služba policije saopštila je ranije danas da je grupa opozicionara zauzela policijsku bazu i da traži ostavku vlasti.

Jermenski policijski izvori tvrde da je u incidentu povredjeno nekoliko ljudi.

Pristalice opozicionara Džiraira Sefilijana, koji je uhapšen 20. juna i optužen za organizovanje kriminalne grupe, objavili su da "nameravaju da promene situaciju u Jermeniji" putem "oružanog ustanka", navedeno je u saopštenju opozicione grupe.

- Već smo zauzeli jednu od osnovnih policijskih baza u Jerevanu i kontrolišemo četvrt Erebuni na jugu prestonice - tvrde opozicionari, navodi ruska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug, Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA