≫ 

BILO JE KAO U SRBIJI 1999. GODINE! Sleteo avion sa našim ljudima iz Istanbula, ovo su njihove ISPOVESTI (FOTO)

- Sve je ličilo na NATO bombardovanje 1999. godine - kažu putnici koji u petak uveče bili u Istanbulu

  • 8

Državljani Srbije koji su se zatekli u Turskoj u noći kada se dogodio pokušaj vojnog puča došli su danas oko 17 časova i 15 minuta avionom Er Srbije na redovnoj liniji Istanbul - Beograd.

"ER SRBIJA" U SRCU NJUJORKA: Srpska avio-kompanija osvanula na bilbordima na Tajms skveru (FOTO)

Putnici koji su se zatekli u Istanbulu tokom noći kada je pokušan vojni puč kažu da im je sve ličilo na 1999. godinu i NATO bombardovanje Srbije.

Milica Đurđević, jedna od putnica čiji je povratak organizovala Vlada Srbije, kaže da je u Istanbulu sada mirno, ali da je noć između četvrtka i petka kada je pokusan puč bila neprijatna.

- Te noći smo se vratili u 1999. godinu - rekla je Đurđević novinarima, dodajući da se nije osećala prijatno. Avion Er Srbije na redovnoj liniji Istanbul - Beograd sleteo je danas oko 17 časova i 15 minuta, a putnici koji su se zatekli u Istanbulu tokom noći kada je pokušan vojni puč kažu da im je sve ličilo na 1999. godinu i NATO bombardovanje Srbije.

Foto: Tanjug/Marko Karović Milica Đurđević; Foto: Tanjug/Marko Karović

Ona je naglasila da se vratila u Srbiju jer joj više nije prijalo da boravi u Istanbulu, nije se osećala prijatno ako ne može da se šeta ulicom, da ode do kafića, restorana, u šoping.

Zoran Kontić, koji već osam godina radi u Istanbulu, kaže da je situacija sada normalna u tom gradu i da sve funkcioniše.

- Živimo na azijskoj strani i pola sata pre nego što su zatvorili most, prešli smo na evropsku stranu. Sada je situacija normalna i sve funkcioniše normalno. Nismo izlazili dva dana iz kuće, ali sada je sve u redu - rekao je Kontić.

Foto: Tanjug/Marko Karović Foto: Tanjug/Marko Karović

Navodeći da je za vreme nereda bio kod kuće, on je istakao da će se vratiti u Istanbul, ali da je pomalo zabrinut za svoju bezbednost i da ne može da kaže da je svejedno.

- Čuli smo detonacije i prelatanje aviona, vrlo blizu. Ličilo je na 1999. godinu - rekao je Kontić.

Foto: Tanjug/Marko Karović Zoran Kontić; Foto: Tanjug/Marko Karović

Jedan od putnika na redovnoj liniji Er Srbije iz Istanbula bio je i Nenad Marković, koji kaže da tokom noći u kojoj je pokušan puč nije bio u Istanbulu, već u Bursi gde je bilo sve mirno.

- Nismo bili u Istanbuli već u Bursi. Sinoć smo stigli u Istanbul i tamo su ljudi slavili, nije bilo nereda kao što je bilo dan ranije. Bila je normalna situacija - rekao je Marković.

Objašnjava da je trebalo da se vrate sutra, ali da su zbog otkazivanja takmičenja u Bursi, odlučili da se vrate današnjim letom.

- Imali smo let za ponedeljak pa smo ga prebacili za danas jer se takmičenje u Bursi završilo ranije, otkazali su ga pred kraj i onda smo rešili da se vratimo dan ranije - kazao je on.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je sinoć da se na ulice Istanbula vratio normalan život i da se može reći da se situacija potpuno smirila posle pokušaja puča.

Marković je rekao i da je Vlada Srbije organizovala prebacivanje naših državljana koji ne žele više da borave u Turskoj.

Šta se sve dešavalo pretekle nedelje pogledajte u T Now preseku:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    17. jul 2016 | 22:08

    A sta ste trazili tamo ??? Vec mesecima se prica da je frka tamo da su napadi itd da nije bezbedno ali neeeeee mora stoka da zapuca tamo , jeftini aranzmani itd !!! Pa onda da im se salju avioni da ih vracaju kuci!!! Ma ne bi im poslao ni pismo a ne avion .

  • amerika

    18. jul 2016 | 02:34

    Ja stvarno ne znam sta nase ljude vuce u tursku,mozda koreni,po meni su turska I bliski istok najprljavije zemlje na svetu,zajedno sa indijom...

  • mica

    17. jul 2016 | 19:50

    Ne razumem ovaj nas narod koji ide na letovsnje u Tutsku..i prosle god isto terorsticki napadi i Tursks upste nije bezbedna...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA