IDEM U TURSKU AKO TREBA, ERDOGAN JE SAM ORGANIZOVAO PUČ: Fetulah Gulen se oglasio iz skloništa u SAD

Turski imam Fetulah Gulen kaže da će se odazvati izručenju i ponovio je svoje ranije mišljenje da je Erdogan sam organizovao puč

  • 16

Turski imam Fetulah Gulen, kojeg turske vlasti optužuju da je organizovao neuspeli pokušaj vojnog puča, izjavio je danas da bi poštovao moguću presudu američkih vlasti o izručenju Turskoj, ali je dodao i da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sam organizovao puč.

DAN POSLE PROPALOG PUČA U TURSKOJ: Narod na ulicama slavi Erdogana, sve po gradovima porazbijano! (FOTO)

- Nisam posebno zabrinut zbog zahteva za izručenje - rekao je Gulen, koji živi u dobrovoljnom izgnanstvu u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, preneo je Rojters.

Zvanična Ankara je saopštila da sastavlja zahtev za izručenje Gulena od američkih vlasti, a vlada u Vašingtonu je navela da će razmotriti zvanični zahtev za izručenje kad on stigne.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • banjaluka

    17. jul 2016 | 22:14

    Vrlo lako je moguca i ta varijanta da je sve Erdogan iscenirao...cilj ne bira sredstva,zrtvovati svoj narod radi manipulacije i vlastitog interesa...ipak je slican recept izasao iz ove kuhinje na sarajevskim Markalama

  • Crna trojka

    17. jul 2016 | 22:28

    Naravno da je sam namestio. HE HE HE samo neka se rokaju medjusobno! Za nas korisno. Kako je krenuo , naletece na Ruse 100% i to ko muva bez glave! I to jako i brzo. A onda ce ostati bez glave.

  • Koja

    17. jul 2016 | 22:32

    Najbolji način da se počiste protivnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA