Koncerti vojnih orkestara u Smederevu: Svečani defile uz zvuke „Marša na Drinu“ (FOTO)

U Smederevu je „Kulturno leto“ u punom zamahu

  • 0

Sinoć su na Gradskom trgu Smederevci uživali u dva koncerta: nastupili su Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije i Duvački orkestar Armije Republike Makedonije.

JEDINSTVEN MUZIČKI DOGAĐAJ U SRBIJI: Festival vojnih orkestara u Smederevu (FOTO)

Reprezentativni orkestar Garde započeo je defile smederevskom Ulicom kralja Petra uz prepoznatljive zvuke „Marša na Drinu“, a brojni građani aplauzom su pozdravljali tradicionalne koračnice i marševe. Defile je završen numerom „Stani, stani Ibar vodo“ na glavnom gradskom trgu, pobravši simpatije okupljene publike.

Pod dirigentskom palicom potpukovnika Dragana Dimitrova i majora Nebojše Stojiljkovića, orkestar Armije Republike Makedonije priredio je građanima Smedereva nezaboravni koncert na kome su se melodije iz popularnih filmskih hitova, kao što su „Ratovi zvezda“, „Dinastija“, Dobar, loš, zao“, smenjivale sa pesmama iz makedonskog nacionalnog repertoara.

Foto: Promo Foto: Promo

Solo deonice makedonskih vojnih muzičara okupljeni građani nagradili su aplauzima, a najveseliji deo publike na večerašnjem koncertu bili su najmlađi stanovnici Smedereva.

Večeras se nastavlja gostovanje vojnih orkestara.

Foto: Promo Foto: Promo

Ljubitelji dobre muzike i će u Smederevu imati prilike da uživaju u zajedničkom nastupu Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ i makedonskog Duvačkog orkestra od 21 čas u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo.

Na večeri posvećenoj filmskoj muzici, pod dirigentskom palicom Vojkana Borisaljevića nastupiće i Ana Sofrenović, Beti Đorđević, Jadranka Jovanović, Dejan Cukić, Mina Lazarević, Ivana Knežević, Uroš Kovandžić (violina), Nebojša Dugalić, Mirjana Stojanović, Igor Pervić, Slobodan Stefanović, Dragan Vujić Vujke i Dušica Novaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA