≫ 

ERDOGANOVA ČISTKA: Čak 8.000 policajaca dobilo otkaz, traga se i dalje za odbeglim vojnicima

Turske bezbednosne službe i dalje tragaju za nekima od vojnika koji su bili umešani u propali pokušaj puča i njihovim oružjem u raznim gradovima i ruralnim oblastima Turske

  • 1

Turske vlasti otpustile su 8.000 policajaca širom zemlje, uključujući Istanbul i Ankaru, tvrdeći da su povezani sa neuspelim pokušajem puča izvedenim u noći između petka i subote, rekao je danas Rojtersu neimenovani visoki bezbednosni zvaničnik.

PO ERDOGANOVOM NAREĐENJU: Uhapšen turski vojni ataše u Saudijskoj Arabiji

Vlada za pokušaj državnog udara krivi strukturu koju naziva paralelnom državom, na čijem je čelu islamski sveštenik Fetulah Gulen, koji živi u samovoljnom egzilu u SAD, podseća britanska agencija.

Turske bezbednosne službe i dalje tragaju za nekima od vojnika koji su bili umešani u propali pokušaj puča i njihovim oružjem u raznim gradovima i ruralnim oblastima Turske, ali ne postoji rizik da ponovo pokušaju da preuzmu vlast.

To je za Rojters danas izjavio neimenovani visoki turski bezbednosni zvaničnik koji je naveo da je komanda turske vojske doživela "težak udarac u pogledu organizacije" zbog pokušaja puča, ali da i dalje deluje u koordinaciji s obaveštajnom agencijom, policijom i vladom.

- Neki od visokih vojnih zvaničnika umešanih u pokušaj puča pobegli su u inostranstvo - kazao je izvor Rojtersa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Modelar

    18. jul 2016 | 11:10

    Gde su Natasa,Sona i ostli iz nevladinih organizacia da kevcu protiv Erdogana i ugrozenosti ljudskih prava? Zar oni nemaju mandat da kritikuju sve ili su zaduzeni samo za Srbiju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA