IZ AJA SOFIJE ODJEKNUO ISLAMSKI POZIV ZA MOLITVU, hrišćani šokirani (VIDEO)

Ezan, koji se početkom ovog meseca čuo iz Aja Sofije, uneo je dodatni nemir u hrišćanskom svetu i ponovo zapalio sumnju i raspirio strahove da bi jednog dana, jedna od najvećih svetinja hrišćanstva mogla ponovo biti džamija

  • 44

Islamski poziv na moltivu, takozvani "ezan", prvi put se čuo 1. jula posle 85 godina iz Aja Sofije, te su mnogi zaključili da će se pretpostavke obistiniti i da će ovu svetinju ipak "pretvoriti" ponovo u džamiju.

AJA SOFIJU POLAKO PRETVARAJU U DŽAMIJU: Čitaju Kuran u toku Ramazana, Grci oštro protestuju!

- Aju Sofiju smatraju simbolom osvajanja, islamske superiornosti nad hrišćanstvom - rekao je istoričar Tugba Tanjeri Erdemir.

Svojevremeno je zamenik turskog premijera Bulent Arinč rekao da "mi gledamo u ovu zaboravljenu Aja Sofiju i molimo se Alahu da su blizu naši dani kada će nam se ona osmehnuti".

Ova izjava je uvredila pravoslavne hrišćane koji smatraju da je crkva izgrađena kao svedočanstvo hrišćanskoj veri i da, ako će biti ponovo otvorena za versku službu, ona može biti samo hrišćanska.

Međutim, ezan koji se početkom ovog meseca čuo iz Aja Sofije uneo je dodatni nemir u hrišćanskom svetu i ponovo zapalio sumnju i raspirio strahove da bi jednog dana, jedna od najvećih svetinja hrišćanstva mogla ponovo biti džamija.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mic

    20. jul 2016 | 13:23

    Erdogan je zlo!

  • Bily

    20. jul 2016 | 15:16

    Krali, klali, otimali !!!

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    20. jul 2016 | 14:06

    Neće te muslimani vladati,,, nećete sigurno,,, dok GOD je Krsta Bilo moga pravoslavnog ili katoličkog to je jedan Krst i boricemo se zajedno protiv vas !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA