TUŽNA SCENA IZ ŠOPING-CENTRA: Zarobili polarnog medveda da bi kupci pravili selfije (FOTO)

Grupa aktivista za prava životinja pokrenula je peticiju za zatvaranje kineskog šoping centra koji je zatvorio polarnog medveda

  • 5

Grandvju Akvarijum u Guangdžou u Kini okarakterisan je kao "najtužniji zoološki vrt na svetu" u peticiji za njegovo zatvaranje koju je pokrenula grupa Životinje Azije, i koja je do sada sakupila 285.000 potpisa.

Tužan kraj: NAJTUŽNIJI MEDA na svetu UGINUO u argentinskom zoo vrtu! (VIDEO)

Otvoren 9. januara ove godine, akvarijum među ostalim životinjama drži i dva polarna medveda, mada su po rečima aktivista to zapravo mešanci polarnog i mrkog medveda, pet mladunaca morževa, šest mladih beluga kitova i dva arktička vuka, prenosi britanski Independent.

Video koji je izbacila organizacija izazvao je mnogo negativnih komentara jer je prikazao medvede kako bezvoljno leže na podu svog malog zatvora od betona i stakla. Na drugom videu koji su izbacili vide se kupci koji lupaju na staklo kaveza i slikaju se.

Foto: Fickr/Animals Asia Foto: Fickr/Animals Asia

Dejvid Nil, jedan od direktora organizacije Životinje Azije, oštro je osudio Grandvju Akvarijum i rekao da ne postoji nikakav izgovor za takvo držanje životinja, i istakao da je dobro poznato da je efektivno brinuti o životinjama u zarobljeništvu najteže postići za polarne medvede.

Ovaj medved nema nikakav mir i ništa prirodno u čemu bi pronašao utehu. Pozivamo kineski narod da ne posećuju ovu atrakciju. Pozivamo na zatvaranje ove institucije. Zbog čega pati ovaj medved? Zbog selfija? Zbog šopinga?- ističe Nil.

Udruženje PETA tvrdi da su neki posetioci primetili kod životinja znake zookoze: mladunčad morževa i beluga kitovi su viđeni kako plivaju u krugovima u svojim akvarijumima, a medvedi, arktički vukovi i lisice kako se preterano kreću napred-nazad i grebu zidove ćelija.

Foto: Fickr/Animals Asia Foto: Fickr/Animals Asia

PETA je pokrenula i drugu peticiju u kojoj mole kineskog ambasadora u SAD, Cuj Tjenkaja da iskoristi svoj uticaj za zatvaranje Grandvju Akvarijuma.

Nakon negativne medijske pažnje i brojnih kritika širom sveta, vlasnici akvarijuma su se obavezali na rekonstrukciju i redizajniranje objekta.

- Vlasnici su iskreno šokirani oštrim kritikama zbog njihovog akvarijuma i uslova u kojima životinje žive. Iako je malo verovatno da će Grandvju definitivno biti zatvoren u skorije vreme, kao rezultat lošeg publiciteta, veliki deo objekta je trenutno zatvoren zbog renoviranja- rekao je Nil, i dodao da je udruženje Životinje Azije u kontaktu sa vlasnicima i zaposlenima u Akvarijumu.

ZA DOBRO JUTRO: Kada vidite šta radi polarni meda kada prvi put vidi sneg, poželećete da ponovo pada! (VIDEO)

Ranije ovog meseca, polarni medved Arturo, takođe poznat i kao "najtužniji medved na svetu", umro je posle 30 godina provedenih u zatočeništvu. On je bio poslednji medved u zatočeništvu u Argentini. Nakon smrti njegove partnerke Peluze pre četiri godine, počeo je da pokazuje ozbiljne znake depresije i stresa.

Printscreen: Youtube/The last atom Printscreen: Youtube/The last atom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MAMA CECA

    20. jul 2016 | 14:28

    Ovo je zakonom zabranjeno....polarni medvedi su na listi ugrozene vrste....VRATITE MEDU U PRIRODNO STANISTE...JA POTPISUJEM PETICIJU AKO SE NA ULICAMA POJAVI!!!

  • N. S

    20. jul 2016 | 14:23

    Ljudi, pa ljudi su grozan soj. Sve zbog svog zadovoljstva, pa makar to nekog koštalo i života.

  • Milan KG

    20. jul 2016 | 14:16

    DABOGDA i vlasnike strpali u istu sitacija: da velike i male životinje, kad dodju u šoping mol, sa njima prave selfije! Uz to, želim im neku "finansijsku kugu", koja će im uništiti sve do zadnjeg penija. E, a posle toga im želim dug, vrlo dug život!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA