MAFIJAŠ ŠARKO MLADI RUŠI PUTINA: Ubacio je svoje špijune, ali ruski predsednik mu se OSVETIO

Uhvaćen je načelnik Unutrašnje kontrole Mihail Maksimenko, čovek od najvećeg poverenja šefa SKR-a Aleksandra Bastirkina koji je, pak, čovek iz "prvog Putinovog kruga"

  • 6

U akciji ruske tajne službe FSB uhvaćena su trojica visokih zvaničnika Istražnog komiteta Rusije (SKR), svojevrsnog policijskog USKOK-a, zbog primanja milion dolara mita od jednog od vodećih kumova ruske mafije, Zaharija Kalašova zvanog Šarko Mladi.

RUSKI SAOBRAĆAJCI ZAUSTAVILI MAFIJAŠE, ALI ONI NEĆE DA IZAĐU IZ AUTA: Onda su stigli specijalci... (VIDEO)

Uhvaćen je načelnik Unutrašnje kontrole Mihail Maksimenko, čovek od najvećeg poverenja šefa SKR-a Aleksandra Bastirkina koji je, pak, čovek iz "prvog Putinovog kruga". Uhvaćeni su i šef Službe sigurnosti SKR-a Aleksandar Lamonov te načelnik glavne istražne uprave za Moskvu Denis Nikandrov, "mladi lav" za koga ruski mediji navode da je agent na kojem je Bastirkin gradio službu.

Moskovski Komersant navodi da je ovo prva tako velika operacija FSB-a protiv "sestrinske službe", a neki mediji tvrde da je operacija izvršena i kao posledica velikog suparništva između te dve službe. Moskovski komsomolac, pak, navodi da u pozadini stoji navodna umešanost Šarka Mladog - ili njegovih ljudi - u jednu "moskovsku pucnjavu" kada je ubijeno dvoje ljudi.

Naime, SKR je pustio iz pritvora jednog od osumnjičenih, a FSB ga je uhvatio praktično odmah na izlazu iz pritvora. Prema pisanju ruskih medija, čini se da je informaciju o korumpiranim zvaničnicima Istražnog komiteta FSB dobio od konkurentske bande.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA