TEMELJAN PLAN MASAKRA: Evo kako je kamiondžija iz Nice spremao napad

Četiri muškarca i jedna žena bili su "uključeni u pripremu" napada, a jedan od njih snimao je mesto zločina dan posle napada, iako je ono bilo preplavljeno policajcima i novinarima

  • 3

Kamiondžija iz Nice Mohamed Bulel koji je ubio 84 osobe planirao je napad nekoliko meseci, saopštili su francuski zvaničnici.

Kako je naveo pariski tužilac, napadač je takođe imao podršku i saučesnike. Bulel (31), koji je rođen u Tunisu, a živeo u Nici, uleteo je kamionom među ljude koji su na poznatom šetalištu u tom gradu posmatrali vatromet povodom francuskog nacionalnog praznika 14. jula Dan Bastilje i pri tom ubio 84, a ranio više od 300 ljudi.

Državno tužilaštvo, koje nadgleda antiterorističke istrage, saopštilo je da se u pritvoru trenutno nalazi pet ljudi za koje se sumnja da su pomagali 31-godišnjem napadaču Mohamedu Lahuaieju Bulelu da izvrši napad, a njima preti optužnica za teroristička dela, prenela je agecnija AP.

Molen je naveo da su četiri muškarca i jedna žena bili "uključeni u pripremu" napada, koji je planiran više meseci, kao i da je jedan od njih snimao mesto zločina dan posle napada, iako je ono bilo preplavljeno policajcima i novinarima. On je dodao da je policija pregledom Bulelovog mobilnog telefona otkrila internet pretrage i fotografije koje ukazuju da je on planirao napad još od 2015. godine.

Uhapšena i treća osoba povezana sa napadačem iz Nice!

STRAH OD NOVIH NAPADA: Francuska produžila vanredno stanje za još 6 meseci

Pogledajte TNOW prilog o masakru u kome je stradalo i 10 mališana:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    21. jul 2016 | 20:22

    Ma sta je to saučesnicima po 2 godine robije i pustite ih da planiraju ili učestvuju u drugim napadima...

  • Srdos

    21. jul 2016 | 21:53

    Chelsea ce snositi odgovornost, kazniti ga novcanom kaznom.

  • Marko s planine

    22. jul 2016 | 00:09

    Svaka cast .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA