DRAMA U NIŠU ZBOG MALOG MIHAJLA (4): Dete samo pešačilo od autobusa do kuće, roditelji optužuju vaspitače

Još se ispituje da li je četvorogodišnjak u Nišu iz vrtića otišao sam ili sa bratom. Roditelji traže kazne za odgovorne. U PU "Panda" navode da je istraga u toku

  • 10

Po povratku sa izleta niških predškolaca iz vrtića "Panda" sredinom juna, četvorogodišnji dečak, prema rečima roditelja, iskoristio je nepažnju vaspitačica, izašao iz autobusa i sam otpešačio do kuće.

Dok porodica insistira na istrazi i poziva na odgovornost, u PU "Pčelica" potvrđuju za "Novosti" da je propusta bilo, ali tvrde da su činjenice sasvim drugačije.

Grupa mališana iz vrtića "Panda", u naselju Branko Bjegović išla je sa vaspitačicama na izlet u Svilajnac. Pri povratku, kada se autobus parkirao ispred vrtića, mali Mihajlo Ničić (4) iskoristio je, tvrdi porodica, napažnju vaspitačica, izašao iz vozila i sam se peške uputio kući.

- Tog dana, moj sin i snaja su radili i zato smo ovlašćeni deka i ja da uzimamo Mihajla. Ali, kada sam tamo stigla niko nije znao gde mi je unuk .Vaspitačice su prvo rekle da su dete odveli roditelji, ali kada sam rekla da je to nemoguće jer su na poslu, nastala je pometnja i svi su počeli da ga traže, sve dok mi uplakanoj jedna žena nije rekla da je videla dete kako ide prema kući - priča baka Jelica Ničić.

Sve se na sreću dobro završilo, jer ga je deka koji je otrčao kući tamo i zatekao sa starijim bratom koji ide u prvi razred u školu pored vrtića, a koji je, kažu roditelji, već bio u svom domu.

- Kako smo čuli, vaspitačica je izjavila da je dete otišlo sa komšijom i bratom, ali to nije istina i zato želimo da stvari isteramo na čistac, jer čemu ovlašćenja ako zaposleni mogu da predaju dete bilo kome, odnosno da ono samo ode i da niko ne zna gde je - priča Mirjana Ničić, Mihajlova majka.

Printskrin: Youtube/Belle amie Printskrin: Youtube/Belle amie

- Verovatno ćemo tražiti premeštaj u drugu grupu kako bi se o njemu starala druga vaspitačica, jer nismo sigurni kako će se ponašati prema Mihajlu posle ovoga - dodala je majka Mirjana.

U upravi "Pčelice" oštro su demantovali navode da se dečak udaljio sam od autobusa, ali potvrđuju da su pravila prekršena, i da će protiv odgovornih biti pokrenut disciplinski postupak.

- Nismo izbegavali i odlagali istragu, ali je vreme godišnjih odmora, pa je čitava procedura išla sporije, i nikako ne poričemo da je došlo do propusta, jer vaspitačice od kojih je jedna bila u autobusu, a druga napolju nikako nisu smele da dozvole da se dete udalji sa maloletnim bratom, niti sa nepoznatom osobom, ali nema ni govora o tome da je dečak sam otpešačio do kuće bez ičijeg znanja - odgovorno tvrdi Ivan Todorov, pomoćnik direktora PU "Pčelica".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DH

    22. jul 2016 | 13:00

    Sto niste dosli na vreme da sacekate dete sad vam vaspitacica kriva..

  • Vaspitacica

    22. jul 2016 | 23:49

    Ja sam vaspitacica i ovakav propust nikako nije smeo da se dogodi! Danas su vaspitacice one koje imaju para da plate za taj posao pogotovu u pcelici gde direktora zovu Jonic 357 svako mesto ima svoju cenu. Sa decom nema propusta i deca nisu kriva, mora savesno da se radi sa njima i sa puuuunooooo paznje. Podrska roditeljima i hvala Bogu pa je malisan dobro!

  • Roditelj

    22. jul 2016 | 20:37

    Ne razumem vase komentare, da li vi imate decu? A sta ako niko nije dosao sta je trebala da uradi vaspitacica da ga ostavi kraj puta???? Tu je velika neodgovormost i vaspitacice i cele ustanove. Vidite da se kidnapuju deca da svaki dan se po neko trazi kako je smela da pusti dete bez nadzora da ode ili jos gore dosao je NEKI komsija i odveo ga. STRASNO !!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA