≫ 

MISTERIOZNA ODLUKA: Francuska policija naredila da se izbrišu svi snimci MASAKRA U NICI

- Obrišite zapise načinjene između 14. jula u 22.30 i 15. jula u 18 sati - navodi se navodno u dokumentu u kojem se skreće pažnja na šest kamera čiji snimci "posebno moraju biti izbrisani"

  • 3

Jedinica francuske policije za borbu protiv terorizma zatražila je od vlasti Nice da izbrišu snimke sa kamera koje pokrivaju promenadu na kojoj je ubijeno više od 80 ljudi u terorističkom napadu kamionom na Dan pada Bastilje, objavio je danas list Figaro, pozivajući se na neimenovane izvore.

TEMELJAN PLAN MASAKRA: Evo kako je kamiondžija iz Nice spremao napad

Taj zahtev je u sredu kancelariji gradonačelnika Nice uputila specijalna jedinica zadužena za borbu protiv ekstremizam (SDAT).

Kako je preneo RT, francuski list je došao u posed kopije dokumenta u kom se navodi da SDAT, pozivajući se na članove krivičnog zakona, traže da gradske vlasti potpuno obrišu svih 24 sata snimaka sa kamera na promenadi.

- Obrišite zapise načinjene između 14. jula u 22.30 i 15. jula u 18 sati -  navodi se navodno u dokumentu u kojem se skreće pažnja na šest kamera čiji snimci "posebno moraju biti izbrisani".

- Ovo je prvi put da nam neko traži da uništimo dokaze. Centar za video nadzor i grad bi mogli da budu tuženi zbog ovoga, a naši službenici nemaju nadležnost da rade ovakve stvari - rekli su za Figaro izvori iz gradske vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    22. jul 2016 | 11:13

    Sta li krijete.

  • Putin R.S

    22. jul 2016 | 15:14

    Cudno?????

  • Koncita

    23. jul 2016 | 15:05

    Pa da se ne vidi kako je policija pustila kamion od 100 tona bez ikakve provere da u vreme vatrometa krstari prepunim setalistem uvece jednog od najluksuzniih gradova u svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA